Freddy Söderberg räddade Hammarby

Ljungskile var på väg mot en skrällseger mot Hammarby. Då slog Freddy Söderberg till med sitt andra mål för kvällen och sitt andra allsvenska mål någonsin. Med matchens sista spark.
- Jätteskönt att göra två mål, säger Söderberg till PPV.

Ljungskile var på god väg att gneta sig till tre skrällpoäng mot Bajen. Trots ett stort spelövertag för Hammarby så lyckades Ljungskile sätta 2-1 i den 79 minuten genom Daryl Smilie. Det var andra gången i matchen som Ljungskile var i ledning. I första halvlek gjorde Kondaponi sitt första allsvenska mål efter en elegant vändning i boxen.

Men Freddy Söderberg gjorde strax innan paus sitt första allsvenska mål efter en delikat passning från Carlos Gaete och kvitterade den oväntade Ljungskileledningen.

Och Freddy Söderberg skulle bli stor matchhjälte. På stopptid i andra halvlek såg Hammarby ut att gå mot förlust efter Smylies mål i 79 minuten. Då klev Söderberg fram igen. Han plockade ner en höjdboll i straffområdet, vände upp, och stänkte in den bakom den annars utmärkte Slawuta i LSK:s mål.

Hammarby kom undan med blotta förskräckelsen och en poäng.

Publicerad 2008-08-03 kl 20:07