Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Fredrik Ljungberg tränar med Halmia: "Kul att röra en boll"

Fredrik Ljungberg är tillbaka på fotbollsplanen efter höftoperationen och tränar för tillfället med division 2-laget IS Halmia.

- Kul att få röra en boll igen, säger Ljungberg till Hallandsposten.

MLS-premiären närmar sig för Fredrik Ljungbergs nya lag Seattle Sounders. 31-åringen jobbar för att komma tillbaka efter sin höftoperation och slipar nu på formen hos Halmia som i höstas tog steget upp från division 3.

- HBK är ju i Spanien och eftersom jag känner både Abbe (Hintsa). Peter (tränare Lindau) och några andra i laget och har följt Halmia en del tyckte jag det kunde vara kul, berättar Ljungberg.

Under gårdagens träningspass undvek den förre landslagsstjärnan närkamper och ville mest testa hur det kändes att springa igen. Åtta veckor har passerat sedan Fredrik Ljungberg opererade höften.
- Jag ligger långt före tidsschemat eftersom det normalt sett ska ta fyra månader innan jag är helt frisk. Därför gäller det naturligtvis att hålla igen och inte köra på för hårt så att det slår tillbaka.

Halmias tränare Peter Lindau var nöjd med att ha med Fredrik Ljungberg på träningen.
- Det här är ju oerhört inspirerande, en kick för hela laget att ha en sån klasspelare med, även om jag fick säga till att de skulle ta lite lugnt, säger han till Hallandsposten.

Publicerad 2009-02-25 kl 09:56