Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fredrikstad i konflikt med Hammarby om Shaaban-pengar

12å

Hammarbys köp av Rami Shaaban från norska Fredrikstad har blivit en låndragen historia. Nu hävdar den norska klubben att Hammarby inte fullgjort sina ekonomiska åtaganden.

- Det handlar om ungefär en miljon kronor som skulle ha betalats sista december förra året, säger Fredrikstads ekonomidirektör Per-Erik Jacobsen till Aftonbladet.

Redan när övergången skulle bli av drog den ut på tiden, eftersom både Fredrikstad och Hammarby hade svårt att komma överens om prislappen och det är fortfarande en stor stötesten.
- Det är lite oenigheter och tolkningar om kontraktet. Nu jobbar vi med norska fotbollförbundet för att få hjälp med det här, vi vill ha ett högre belopp. Det kan bli så att Uefa måste in här. Men vi är inte ovänner med Hammarby, säger Jacobsen.  

Hammarby tycker uttalanden är graverande och det märks att frågan är känslig.

ANNONS
- Han bryter mot kontraktet när han uttalar sig om det här i pressen. Det finns en sekretesskluausul, som innebär att man inte får uttala sig om kontraktet, utan medgivande från den andra parten, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink till tidningen.

Att Hammarby och Fredrikstad har olika uppfattning om vad som gäller angående kontraktet är tydligt.
- Rent generellt kan man säga att det står klart och tydligt vad som gäller i kontraktet. Men det finns ändå deltade meningar, det är inte mycket mer än så jag kan säga om det, säger Rybrink.

Än så länge har Shaaban varit borta mer än han spelat efter övergången från Fredrikstad. En korsbandsskada och en lårskada har stoppat honom från att spela bara drygt tio matcher med Stockholmsklubben.

Publicerad 2009-07-15 kl 10:14
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto