Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
51v

Frisparksspecialist kan ersätta Rasmus Elm och Ismael i KFF: ”Plan B”

Foto: SCANPIX

Både Ismael och Rasmus Elm kan lämna Kalmar i vinter.
KFF har därför koll på potentiella ersättare, bland annat en nigerian.

All Nigeria Soccer skriver att Kalmar FF planerar att öppna samtal för att värva in Eseosa Igbinoba. Sportchef Thomas Andersson-Borstam bekräftar att KFF följer spelaren, men menar att det inte är mer än så.

- Det är en spelare vi följer, som blev uttagen till All Star Team i Nigeria i deras högstaliga. Det stämmer. Längre än så är vi inte idag. Du är lite för snabb, vi har följt, men mer än så är det inte, säger han till Fotbollskanalen.

Igbinoba, 26 år i december, är primärt en central mittfältare som spelar för Nasarawa United i Nigeria. Han har gjort hela 35 mål de tre senaste säsongerna, många av dem på frispark. Bland annat ska han under en säsong ha gjort fem frisparksmål.

- Det är en central fältare. Kan spela av vad vi har sett balanserade, offensiv, och box till box. Än så länge har vi inte sett honom live, och just nu har vi en fantastisk bra uppsättning centrala mittfältare.

Det är en spelare ni följer om det skulle hända något för er där?
- Det kan vara lite plan B där, absolut.

För Kalmar FF är det centrala mittfältet i dagsläget primärt Rasmus Elm, Ismael, Romário, och Herman Hallberg. Däremot har Rasmus Elm ett utgående kontrakt som är osäkert för förlängning då han vill till MLS, och Ismael har intresse från större klubbar.  

Publicerad 2016-10-18 kl 17:01
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER