Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fröling om framtiden: "Om man får chansen vill man ta den"

Allsvenskan

Nils Fröling har ett utgående avtal med KFF.
Kalmar har erbjudit förlängning, men löftet avvaktar.
- Om man får chansen vill man ta den, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF-anfallaren Nils Fröling, 21, fick i år vara skadefri och stod för fyra mål och fyra assist på 27 framträdanden i allsvenskan. Under Henrik Rydströms ledning gjorde samtidigt KFF en fin säsong och slutade på sjätte plats i serien.

Fröling ser nu tillbaka på en bra säsong för Smålandslaget.

- Jag är väldigt nöjd med hur laget presterade och hur vi tog oss an allsvenskan den här säsongen. Det har varit en väldigt bra säsong, säger han till Fotbollskanalen.

21-åringen tycker att Rydström fått ut mycket av laget.

- Vi har litat på "Henkes" idéer och jag tror att det är det som gjort att det gått så bra. Vi har varit lojala gentemot planen och "Henke". Jag tror att det är där det ligger.

Annons

Fröling hade i fjol skadebekymmer och är i år glad över att fått spela kontinuerligt. Samtidigt hade han velat göra lite fler poäng i år i allsvenskan.

- Jag tycker att det varit bra spelmässigt, då vi hittat varandra där framme, men jag är lite missnöjd med min poängskörd. Det känns som att jag hade kunnat få ut lite mer, men fyra plus fyra är ändå helt okej, säger han.

Vad tror du saknades sett till att du inte gjorde fler poäng?
- Det är svårt att säga nu. Jag vet faktiskt inte, men med tanke på hur vi spelade kan man tycka att jag skulle gjort mer, vilket jag kan hålla med om. Det är som det är. Jag landade på fyra plus fyra och det är min bästa poängsäsong, så det är väl ett plus.

Fröling sitter nu på ett utgående kontrakt och har fått ett nytt kontraktserbjudande av Kalmar, men har inte bestämt sig om sin framtid.

Annons

- Det är lite oklart. Jag vet inte riktigt vad som händer. Jag har fått ett förlängningsförslag, vilket jag har i baktanken, men inget är konkret nu. Det är lite tidigt att säga just nu.

Vill du se över vad du har för alternativ?
- Det är klart att man har det som alternativ, det är inget man stöter bort riktigt, så det är klart att det är ett alternativ.

Om det blir flytt prioriterar Fröling utlandet före en annan allsvensk klubb.

- Först och främst är det utomlands som man vill. Det är dit man siktar som ung och om man får chansen vill man ta den, men som jag sa tidigare är det lite tidigt att veta och jag vet ingenting just nu.

21-åringen är samtidigt tydlig med att han inte utesluter en förlängning.

- Det skulle det kunna vara (aktuellt). Jag håller dörrarna öppna, säger han. 

Vilka parametrar tar du hänsyn till vid en flytt utomlands?

Annons
- Jag har inte tänkt så jättemycket på det, men när jag flyttade till Kalmar var det helheten. Det ska vara en bra organisation och bra runt omkring utanför fotbollen, som de flesta spelarna vill ha det. Det är det, säger han.

Hur ser intresset ut för dig?
- Det vet jag inte. Jag ska ta ett snack med mina rådgivare i slutet av veckan. Det är för tidigt att säga.

Blir det en hektisk jul?
- Antingen eller, jag vet faktiskt inte.

Publicerad 2021-12-13 kl 20:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto