Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fystränaren: Tony har blivit orättvist behandlad

Tony Gustavsson sparkas från Hammarby och kollegan Janne Mian tycker att styrelsen gör fel.
- Det är klart att det inte är Tonys fel, säger Mian till Eurosport.

Janne Mian tycker inte att Tony Gustavsson förtjänade att bli sparkad från Hammarby.
- Om man tittar på de resultat vi har gjort, vilket material vi har jobbat med och hur klubben agerat kan man göra en egen efterforskning. Det är inte speciellt svårt. Tony är en kollega och vän som fått gå och han har blivit orättvist behandlad. Men samtidigt måste man ha respekt för nästa människa som kommer in, säger Mian.

Samtidigt berättar han att ett eget avsked var ett alternativ.
- Skulle jag agera på känslor skulle jag åka hem direkt. Men tyvärr kan man inte alltid göra som man känner. Det här är mitt jobb och jag har en familj att försörja, jag kan inte lämna jobbet av personliga skäl.

Framför allt så anser Mian att spelarmaterialet inte är tillräckligt bra just nu och att Tony Gustavsson aldrig fick tid att skapa ett lag.
- Det är klart att det inte är Tonys fel. Tittar du på 2006 års upplaga och jämför med laget vi har idag så ser du att vi omsatt omkring 80 spelare och ledare sedan dess. Det funkar inte att jobba så inom någon bransch, säger Mian.

- Det går inte att sälja Lolo Chanko och sedan plocka in Dahl (Andreas). Dahl har bra fötter men hade stora problem konditionsmässigt när han kom hit. Så har det varit med brassarna också. Vlado (Zlojutro) och Linus (Hallenius) hade däremot kondis när de kom, men de saknade tempo. Vi har inte fått de bästa förutsättningarna.

Publicerad 2009-08-31 kl 14:27
Annons
Annons
Annons