POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais bekräftar: Wanderson till Ryssland

Foto: Scanpix

Wanderson går till ryska ligan.

Gais bekräftar.

- Allt är på plats, säger klubbdirektör Leif Gjulem till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se kunde avslöja redan i helgen att FC Krasnodar anmält sitt intresse för att låna in den brasilianske anfallaren. Till en början tvekade Wanderson - men på onsdagen gav han klartecken och då återstod bara frågan om att ordna fram ett visum via Brasiliens ambassad inför avresan.

- Men vår sportchef Mats Persson har utrett den här frågan grundligt och kommit fram till att vi inte behöver ta tag i det omedelbart, utan övergången kan genomföras ändå. Det innebär att allt är löst för vår del, säger klubbdirektören Leif Gjulem till fotbollskanalen.se.

Visumet får ni fram i ett senare skede?

- Precis, i de kommande dagarna. Det är lite byråkrati för oss, men Wanderson åker till Ryssland i början av nästa vecka.

Hur ser ni på förlusten av honom?

- Sportsligt är det givetvis ett stort avbräck. Vi tappar en fantastiskt duktig fotbollsspelare i en tid när vi kämpar för vårt allsvenska kontrakt. Samtidigt inser ju jag, som ansvarig för klubbens ekonomi, att det här underlättar och ger oss en viss förbättring inför framtiden, säger Gjulem.

Hur allvarligt var läget, rent finansiellt?

- Det var inte så att vi var tvungna att göra oss av med Wanderson, vi hade klarat oss ändå. Men självklart gör det en viss skillnad. Nu får andra spelare kliva fram hos oss, och jag tror och hoppas att Wanderson lyckas bra i sin nya miljö.

Publicerad 2012-09-05 kl 19:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå