Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Gais friade i agentutredningen: "Skönt, vi har inte gjort några fel"

Allsvenskan

Efter TV4-Sporten och fotbollskanalens granskning förlorar Oliver Cabrera sin agentlicens. Klubbarna som figurerat i utredningen frias.
- Vi har inte gjort några fel, säger Gais-orföranden Christer Wallin.

På fredagen kom disciplinnämndens beslut i utredningen som initierades efter TV4-Sporten och fotbollskanalens rapportering från i våras. I korthet tittade svenska fotbollförbundet på huruvida agenten Oliver Cabrera gjort sig skyldig till några regelöverträdelser i samband med flera olika spelaraffärer som rörde Gais, Kalmar FF och Örebro.

Disciplinnämnden gör bedömningen att Cabrera satt på dubbla stolar när ÖSK:s Roni Porokara var på väg att säljas till israeliska Maccabi Haifa.

- Vi har beslutat att med omedelbar verkan återkalla Oliver Cabreras agentlicens, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till fotbollskanalen.se.

Annons

Däremot går samtliga ovan nämnda föreningar fria från straff, vilket inte förvånar Christer Wallin. Han påpekar att i Gais fall drog sig klubben ur samarbetet med Cabrera innan det omtalade ”slavkontraktet” presenterades för brassen.

- Det är skönt att det här är över och för oss är det som hände historia. Samtidigt visste vi hela tiden att vi inte gjort något fel, säger Wallin.

Ni kände aldrig oro över att disciplinnämnden skulle straffa er?
- Nej, för vadå? Vi är en av få svenska föreningar som aldrig gjort någon affär med Cabrera, och det upplever jag inte kom fram i den ursprungliga granskningen. Domen som helhet vill jag inte kommentera, det är svårt för mig att uttala mig om vad andra gjort i det här.

Kommer ni att vara extra försiktiga i ert framtida samarbete med spelaragenter?
- Det har vi alltid varit. Vi har jurister som tittar på hur våra avtal utformas. Sedan har vi ingen makt över vilka agenter spelarna själva väljer att anlita eller hur deras avtal ser ut. Det är ganska logiskt egentligen. Om vi har ett avtal med en spelare låter vi ju inga andra klubbar titta på det, säger Christer Wallin.

Annons

Han upplever att granskningen som sådan framställde Gais i en oförskyllt dålig dager och anser att bilden borde ha nyanserats mer från början.

Publicerad 2010-11-26 kl 17:41
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto