Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais riskerar poängavdrag efter TV4-sporten och fotbollskanalens avslöjanden

TV4-sporten och fotbollskanalens avslöjande om Wanderson kan leda till poängavdrag för Gais.
- Uppgifterna som presenterades är graverande för fotbollen, säger SvFF:s generalsekretare Mikael Santoft.

Det var på söndagen som TV4-sporten och fotbollskanalen.se kunde visa tidigare okänd dokumentation kring Roni Porokara och Wandersons uteblivna proffsflyttar från i vintras.

Av materialet att döma ska Oliver Cabrera ha begått flera brott mot regelverket för spelaragenter. Bland annat pekas han ut för att ha suttit på dubbla stolar i övergångsförhandlingar, och att ha förmedlat affärsmöjligheter åt en tredje part. Något han själv nekar till.

Sådant agerande är förbjudet, och svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har nu beslutat att öppna en egen utredning i frågan.

- Uppgifterna som presenterades är så graverande för fotbollen att om de stämmer krävde det att vi drog igång vårt arbete kraftfullt och direkt. Det är utmärkt att Disciplinnämnden nu genomför en oberoende utredning säger SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft i ett pressutskick.

Skulle utredningen visa att Gais och eller Oliver Cabrera gjort sig skyldiga till felaktigheterna, vilket de förnekar, riskerar bägge att straffas. För Cabreras del kan det i så fall bli tal om böter på 25 000 kronor eller i värsta fall indragen licens.

På sin hemsida skriver svenska fotbollförbundet att Gais antingen kan drabbas av poängavdrag, transferförbud under minst tre månader, eller till och med tvångsnedflyttning från allsvenskan.

Publicerad 2010-04-26 kl 16:20
Annons
Annons
Annons