Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Media-VD:n som skulle finansiera slavkontraktet: ”Vill inte bli bandad”

Westhill Group AB ville med Oliver Cabreras hjälp köpa loss Wanderson – och binda spelaren till ett kontrakt som bryter mot Fifa:s regler. Johan Apel som är VD för bolaget vägrar uttala sig.

TV4-sporten och Fotbollskanalen.se:s avslöjade på söndagen att det svenska bolaget Westhill Group AB försökte köpa den allsvenske skyttekungen Wanderson från Gais för tio miljoner kronor. Dessutom skulle bolaget skriva ett kontrakt med Wanderson som strider mot Fifa:s regler.

Kontraktet (se länk här intill) skulle bland annat binda Wanderson till Westhill Group i sju år och ge företaget rätt att bestämma vilken klubb anfallaren skulle spela i. För att ta sig ur kontraktet i förtid skulle Wanderson behöva böta två miljoner euro (motsvarande drygt 19 miljoner kronor).

Westhill Group AB finns i Stockholm och leds av den tidigare handbollsspelaren Johan Apel. Men när TV4-sporten/Fotbollskanalen försökt få en intervju med Apel så avböjde han att bli bandad. Vi har sedan sökt honom under hela helgen utan att lyckas.

Johan Apel är även VD för mediaföretagen Hego och Tracab som är aktiva inom fotbollen och samarbetar med bland andra Svenska Fotbollsförbundet, Fifa, Uefa och svenska mediaföretag som TV4, Aftonbladet och SVT.

Martin Järborg

Publicerad 2010-04-26 kl 01:01
Annons
Annons
Annons