Gais snuvade Kalmar

Det var inte mycket som värmde i höstkylan när Kalmar och Gais spelade 2-2. Men en ljuspunkt var hemmalagets allsvenska debutant,
17-årige högerbacken Mattias Johansson.

Kalmar är inte direkt kända för att släppa fram ungdomar. Men på lördagen hemma mot Gais lät tränaren Nanne Bergstrand den 17-årige högerbacken Mattias Johansson från Hallby spela från start.

Redan i den första minuten vann Johansson en duell som utmynnade i ett snabbt anfall där Daniel Sobralense kunde nicka in Stefan Larssons framspelning till 1-0.
Annars var det Gais som hade det mesta av bollinnehavet i första halvlek - men hade svårt att omsätta det i målchanser. Gais kunde dock kvittera genom Wanderson efter 20 minuter sedan bortalaget tilldömts en straff.

Petter Wastå räddade Wanderson första försök, men på returen var han chanslös.

I andra halvlek fortsatte unge Johansson spela stabilt. Han vann dueller och fyllde på i offensiven.

Vid Kalmars 2-1-mål var han dock inte inblandad. Tobias Eriksson slet sig loss på högerkanten och spelade fram Reinaldo som fick öppet mål.

Kalmar såg ut att kontrollera matchen, men då slog Gais inhoppare Mervan Celik till och satte kvitteringen efter en hörna med ett mäktigt högerskott.

Kalmar tryckte på mot slutet av matchen, men utan resultat.
Mattias Johansson har dock all anledning att vara nöjd med sin allsvenska debut.