POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Gais succétränare hyllas: ''Utvecklat anfallsspelet''

Han kom till klubben som ett oprövat kort. Han tog över tränarsysslan efter haussade Roland Nilsson. Men Magnus Pehrsson har lyckats. Gais spelar en positivare fotboll och hotar att roffa åt sig en topplacering.

- Han har lyft fram det offensiva spelet - vi har utvecklat anfallsbiten jättemycket och det är tränarteamet med Magnus Pehrsson, Patrik Johansson och Matti Demegårds förtjänst, säger lagkaptenen Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

- Det är en naturlig utveckling. Man måste börja bygga bakifrån när man går upp i allsvenskan. Det går inte att spela champagne-fotboll direkt för då åker man ur. Nu har vi lyckats etablera oss.

Under flera säsonger har Gais anfallare fått bära ett stort frågetecken efter sig. Förra årets tjat om att Gais behöver en målfarlig forward fortsatte inför 2008. Daniel Morais fyllde på den befintliga forwardsbesättningen som bestod av trion Migen Memelli, Sheriff Suma och Christos Christoforidis. De tre sistnämnda är nu utlånade samtidigt som mittbacksförvärvet från superettan Björn Andersson huserar ensam på topp. Trots det har de redan gjort nästan lika många mål som på hela säsongen i fjol.

- Det finns fortfarande stor utvecklingspotential i truppen. Vår förmåga att föra matcher mot på pappret sämre lag måste bli bättre. Att vi inte drar på oss så många plumpar i protokollet mot dem. Sedan kan vi fortfarande skapa fler chanser och göra mer mål, resonerar Lundgren.

Enligt mittfältaren var Roland Nilsson bra för Gais under den perioden han var där, men att det var i helt rätt läge som han och kollegan Hans Gren gick vidare för andra uppdrag.
- Det var bra gjort av klubben. Det var dags att utvecklas och ett nytt team kändes bra.

Det råder ständigt stor rotation på spelare i Gais - sju stycken har försvunnit under säsongen och dessutom är det klart att duon Bobbie Friberg da Cruz och David Durmaz går vidare efter året. Klubben har ändå möjligt att sno åt sig en riktigt fin placering i årets allsvenska. Bara sex poäng skiljer till rivalen och fjolårets svenska mästare IFK Göteborg.

- Vår målsättning var inför säsongen bland de åtta främsta, säger Lundgren.

Publicerad 2008-09-11 kl 11:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå