Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais hoppas behålla nyckeltrio i superettan

GAIS

Gais vill satsa ungt och blickar mot 2013. Ändå startade tre spelare med utgående kontrakt i går mot HIF. Enligt sportchefen Jonas Lundén betyder det ingenting om deras framtid.
– Vi kan inte spela bara med unga spelare, förklarar han.

Foto: Scanpix

Gais är klara för nedflyttning till Superettan sedan flera omgångar tillbaka och resterande delen av säsongen utnyttjar Göteborgsklubben till att förbereda laget inför Superettan.

Inför förlustmatchen mot Helsingborg på söndagen meddelade klubbchefen Leif Gjulem på en presskonferens att allt klubben gör under säsongens slutskede görs med fokus på kommande säsong, vilket bland annat syns i laguttagningarna där klubbens unga talanger får mycket förtroende.

– Den här säsongen betyder ingenting längre och nu fokuserar vi på att spela in och förbereda laget inför nästa år. Allt vi gör nu gör vi med 2013 i tankarna, sade Gjulem.

ANNONS

Fem utmärkande Gais-spelare som sitter på utgående kontrakt och vars framtid ännu är oviss är Fredrik Lundgren, Richard Ekunde, Reuben Ayarna, Markus Gustafsson och Richard Spong. De tre förstnämnda spelade startade och spelade 90 minuter mot HIF sånär som på Ayarna (klev av i 84:e minuten) – medan de sistnämnda hindrades av skadeproblem respektive avstängning.

Nye sportchefen och tillfällige assisterande tränaren Jonas Lundén berättar att diskussioner pågår kring de spelare vars kontrakt går ut men att klubben inte har tagit några definitiva beslut ännu.

– Nej, inte egentligen. Vi har en bra dialog och något som är positivt med att det blev klart med superettan-spel så tidigt är att vi redan nu har kunnat börja diskutera med befintliga spelare, säger Lundén till FotbollDirekt.se.

– Vi omförhandlar allas kontrakt och börjar med de spelare som har kontrakt, det är viktigast. Sedan får vi se med dem som har utgående kontrakt, vilka vi ska prata med.

ANNONS

Er klubbchef Leif Gjulem säger att Gais har full fokus på 2013 nu och att ni försöker spela in de spelare som ska spela en roll nästa år…

– Ja, så gott det går men med en viss balans. Vi kan inte bara spela med unga spelare.

Då ska man inte utläsa för mycket av att Lundgren, Ekunde och Ayarna, tre spelare med utgående kontrakt, startade matchen mot HIF?

– Nej, det ska du inte göra, säger Lundén och ler.

– Som sagt, ingenting är klart ännu och några av dem med utgående kontrakt kanske vi till och med förlänger med. Några kommer vi säkert att prata med om förlängning, skulle jag tro.

33-årige lagkaptenen Fredrik Lundgren, som har tillhört Gais sedan 1999, har bestämt sig för att arbeta med annat nästa år och säger att han ännu inte har tagit något beslut huruvida han kan kombinera yrkeslivet med fortsatt spel i Gais.

ANNONS

– Jag kommer göra andra saker nästa år, det har jag varit tydlig med när vi har fört diskussioner, att jag kommer jobba nästa år. Riktigt hur det blir vet jag inte ännu men vad gäller allsvenskt spel är det här ”tack-och-hej”-touren för min del, säger Lundgren till FotbollDirekt.se.

– Som det känns nu så är det nog dags att… vi har många unga som knackar på dörren och som ska visa att de är värda chansen underifrån, fyller mittbacken i.

Publicerad 2012-10-29 kl 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto