POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gamla Ullevi utsålt till "guldfinalen" - "Fantastiskt kul"

IFK Göteborg tillkännagav redan på torsdagen att matchen mot AIK i den sista omgången nu är utsåld vad gäller biljetter till privatpersoner. 17 206 biljetter är sålda och det som återstår är företagsbiljetter.

- Även om det var väntat är det fantastiskt kul, säger Andrej Häggblad, biljettansvarig hos IFK Göteborg till FotbollDirekt.se.

Mötet mellan IFK Göteborg och AIK i den sista omgången kan bli helt avgörande för var SM-guldet hamnar.
Med fyra omgångar kvar skiljer det en poäng mellan lagen till AIK:s fördel.
Matchen har allt mer utkristalliserat sig som en ren "guldfinal" och det har förstås ökat på spänningen, inte minst mellan supporterhåll.
Och Andrej Häggblad bekräftar också att intresset varit mycket starkt för den här matchen.
- Efter att ha rådfrågat några kollegor, så tror vi inte att någon allsvensk match tidigare varit utsåld så långt innan. I alla fall inte med den här arenakapaciteten.

I Göteborg finns också Ullevi att tillgå med en arenakapacitet på nästan 45 000 åskådare och Häggblad berättar att de nog hade gått att fylla arenan sett till det intresse som har varit.
- Vi var nästan 42 000 mot Trelleborg 2007. Den här matchen är definitivt hetare.

Har det aldrig varit aktuellt att flytta matchen till Ullevi, sett till det intresse som finns kring matchen?
- Nej, IFK Göteborgs hemmaarena är Gamla Ullevi.

Rent ekonomiskt, vad förlorar ni intäkts och försäljningsmässigt på att välja att spela matchen på Gamla Ullevi i stället för på Ullevi? - I kortsiktigt perspektiv går vi förstås miste om en del intäkter. På lång sikt är vi dock övertygade om att det här är ett affärsmässigt korrekt beslut, då vi tror att det kommer att ha positiva effekter, på så väl årskorts- som säsongsbiljetter till kommande säsonger. Vidare är det viktigt att lyfta fram det faktum att alla våra befintliga företagspartners och årskortsinnehavare har köpt produkter och tjänster kopplade till den nya fotbollsarenan Gamla Ullevi. Är du en lojal kund som har bokat första klass blir du inte speciellt lycklig om du förflyttas till turistklass. Sist men inte minst så talar även de sportsliga resultaten till Gamla Ullevis fördel.

Det enda som kan förstöra festen 1 november är att något av lagen har spelat hem guldet redan i omgången innan.
Men IFK Göteborg är förberett även på det.
- Jag är helt övertygad om att de som arbetar med säkerhetsfrågorna inför den här matchen har handlingsplaner för flera olika scenarier.  När det gäller en eventuell andrahandsmarknad kring biljetter så är det något som IFK Göteborg, likt många andra arrangörer, har svårt att kontrollera och styra.

Publicerad 2009-10-08 kl 13:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå