Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle - "Inget behov av att sälja Orlov"

Jakob Orlov slog igenom med dunder och brak i Gefle den senaste säsongen. Men någon mångmiljonförsäljning av succéanfallaren behövs inte för att rädda klubbens ekonomi.

René Makondele. Johan Oremo. Alexander Gerndt.
Tre spelare som Gefle sålt till andra allsvenska klubbar för miljonbelopp. Men enligt klubbens ordförande Leif Lindstrand har inte försäljningarna varit ett måste men att dem har hjälpt till att hålla klubbens ekonomi på fötter.

- Vi har inte aktivt sålt någon spelare, utan det är mer så att en klubb som har hört av sig till spelaren och vill köpa denne och sedan har spelaren var intresserad av att flytta. Vi har inte aktivt sålt några spelare själva, säger Lindstrand till FotbollDirekt.se.

- Men när det gäller Gerndt blev det så att vi behövde pengarna för att rädda vår verksamhet. Vi hade i stort sett ett helt nytt lag och det kostar pengar. Men nu har vi inte det behovet längre.

Gästrikarna hoppas därför på att Orlov ska fortsätta frälsa laget också under kommande säsong och några år framöver.
- Ja. Något behov av ekonomiska skäl att sälja honom finns inte. Men vi kan inte hindra honom om han vill flytta om det kommer in ett bud. Han har dock signalerat om att han vill stanna.

Har ni fått in någon intresseförfrågan kring Orlov?

- Inte vad jag känner till men det borde säkert finnas ett intresse för en så duktig spelare.

Jakob Orlov snappades upp av Gefle från Skövde, där han öste in mål. Och Gefles förhoppning är att hitta nya "Orlovar" och "Oremos" även i fortsättningen. Någon profilvärvning som Mikael Dahlberg tillhör undantagen.
- Ja. Vi vet vår plats på näringskedjan. När det gällde Dahlberg var det mer en bonus, då det löste sig med hans situation och han hade varit på väg till oss både innan han var i Sundsvall och i Djurgården.

- Vi har många utvecklingsbara spelare i truppen redan nu. Många är nya och får hoppas att dessa utvecklas på ett positivt sätt.

Publicerad 2010-11-18 kl 12:00
Annons
Annons
Annons