Gefle grusade Örgrytes stora chans

Örgrytes islossning såg ut att komma mot Gefle. Istället fick jumbon ännu en gång se sig besegrade efter att ha tappat en klar 2-0 ledning i den andra halvleken.

- Väldigt synd, det är surt att vi tappar. När 2-0 kom kändes det bra, sade ÖIS målskytt Markus Anderberg till PPV.

Hemmalaget ÖIS fick en tidig pangstart i matchen. Ett snabbt utkast från ”Bengan” Andersson till Anderberg, följdes av ett vägspel med Santos och sedan ett inspel till Anklev och 1-0 var ett faktum.

Anderberg var ett ständigt hot mot ett spelmässigt bättre Gefle och det var också 20-åringen som skulle utöka hemmalagets ledning efter en distinkt nick i den andra halvleken. Gefle replikerade dock omedelbart genom Daniel Westlin, inte helt oförtjänt med tanke på hur matchbilden såg ut.

- Första minuterna är man sårbara. Det var tufft att släppa in det målet. Vi ska ha mer poäng idag, sade Anderberg.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen kom Örgrytes kalldusch. Efter smärre kalabalik i straffområdet var Gefle succéanfallare Amadou Jawo framme med skallen och kunde kvittera till 2-2. Jawo såg därmed till att förlänga ÖIS mardröm och förhindra en notering i lagets vinstkolumn.

Publicerad 2009-07-13 kl 20:42