Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefle ratas av TV4 och Canal Plus: ''De är väl bekväma och från Stockholm''

Gefle ratas på nytt av TV4 och Canal Plus. Inte i någon av de vårmatcherna kanalerna visar finns Gefle med. Gefles ordförande är kritisk.

Nu är det alltså klart att Gefle IF inte finns med i någon av de 21 matcher TV4 och Canal Plus visar under de 12 första omgångarna.

– Vi kan bara konstatera att det är så. That´s it. De har betalat för att sända de matcher de vill och vi har i ett skede fått betalt för det, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand till Gefle Dagblad.

– Visst är det klart att man kan tycka att de göra konstiga val ibland och borde kunna visa intressanta matcher ute i landet. Men de är ifrån Stockholm och kanske är bekväma av sig. Det är klart att vi tycker det är synd, fortsätter han.

Annars står det klart att Gefle möter Svenska mästarna Kalmar FF på hemmaplan i premiären. Men även där finns något att vara mindre nöjd med för Gefles ledning då matchen spelas på en måndag den 6 april.

– Nån måste ju spela då också, och vi valde att inte ta strid om det, säger GIF-ordföranden Leif Lindstrand, som också tvingas konstatera att TV4 och Canal Plus återigen ratar klubben.

Anledningen till att det blir så här är att alla matcher ska tv-sändas – antingen i TV4, Canal Plus eller via pay per view.
Tv-bolagen klarar inte av hur många sändningar som helst en och samma dag.

– Nån måste ju spela på måndag också och vi ville inte börja krångla redan med första matchen. Vi är jättenöjda med att få spela mot svenska mästarna på hemmaplan i premiären. Jag tror att vi kan hoppas på att få ganska bra med folk ändå, säger Leif Lindstrand.

Vad säger sponsorerna?
– Det är klart att de har önskemål om tv-sändningar, de vill ju synas. Och det har jag förståelse för, det är bara det att vi inte kan påverka nånting i det här.

Publicerad 2009-01-18 kl 18:49
Annons
Annons
Annons