Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Georgson efter Sibys mardrömsbesked: "Himla olyckligt - jättetråkigt"

Allsvenskan

Malmö FF:s Mahame Siby blir borta resten av säsongen.
Nu kommenterar Andreas Georgson, sportchef i klubben, beskedet.
- Det är himla olyckligt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På måndagen bekräftade allsvenska topplaget Malmö FF att prestigvärvningen Mahame Siby kommer blir borta länge. Mittfältaren, som skadade sig i samband med lördagens hemmamöte med IK Sirius och blev utburen på bår, kommer inte till spel under resten av säsongen efter att ha opererats. 

Fotbollskanalen ringde upp MFF-sportchefen Andreas Georgson strax efter att beskedet anlände från klubben om Sibys skadesituation. 

- Det är himla olyckligt med spelare som hade kommit in jättefint i livet och såg fram emot säsongen och att åka på en sådan skada direkt… Det är jättetråkigt, men det är en del av fotbollen och det är sådant som händer.

ANNONS

Hur reagerade du när du var där på plats i Malmö och såg det hända?
- Man får balansera sina känslor. Det är jättetråkigt, men tyvärr händer det till och från. Det får man också acceptera. Framförallt tycker jag synd om honom, som var på väg att komma igång riktigt fint.

Har du pratat med honom?
- Ja, det har vi. Vi ska åka och hälsa på honom i eftermiddag.

Hur mår han?
- Det är väl som man kan förvänta sig. Han är så klart besviken, men väldigt fast besluten om att nu se till att bli frisk och komma tillbaka starkare.

Hur kan man stötta en spelare som ska ta sig tillbaka från en sådan här sak?
- Långtidsskador är av de är. Det kommer alltid en mental prövning för spelaren att känna att det är länge till den berörde får stå på fotbollsplanen igen. Då gäller det att acceptera det och den besvikelse man känner. Sedan gäller det att sätta mål vecka för vecka och månad för månad.

ANNONS

Tidigare har Georgson inte riktigt velat ge besked om MFF kommer plocka in någon ersättare till Siby. Inte heller på måndagen vill sportchefen uttala sig skarpt om de kommer värva någon med anledning av nyförvärvets skada.

- Nej, det är precis som i går. När du blir av med en trupp-spelare, precis som vi blev med Adi (Nalic) tidigare, då funderar man över hur det påverkar truppbygget. I första hand tittar vi alltid internt och ser om vi har spelare som kan ersätta i en position i truppen eller i våra lånemiljöer. I tredje hand tittar vi på om vi kan ersätta med en spelare utifrån.

- Därifrån ger vi inga fler kommentarer. Resten är en intern process för oss.

Men du utesluter inte att ni plockar in någonting?
- Så kan det alltid vara, på alla positioner.

Andreas Georgson avslutar:

- Att sätta exakta och klara prognoser om när någon kan vara tillbaka är inte så gynnsamt. Det är därför vi nu bara konstaterar att vi stöttar honom och sätter honom i så bra rehabilitering som möjligt. Sedan tar vi det därifrån.

ANNONS
Publicerad 2022-07-25 kl 12:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto