Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Georgson om Penas framtid: "Han kommenterade det bra själv"

Allsvenskan

Sergio Pena har lämnat ett kryptiskt uttalande.
MFF-sportchefen Andreas Georgson svarar nu om spelarens framtid.
- Det är en spelare som har varit skitbra för oss och vi hoppas han ska vara det framöver också, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF-mittfältaren Sergio Pena, 26, som anslöt för runt ett år sedan, är den här säsongen noterad för ett mål och en assist på 16 matcher, varav 14 från start, i allsvenskan. Nyligen skrev Aftonbladet att den peruanske landslagsspelaren vill bort från Skåne-klubben, vilket mittfältaren sedan dementerade i media.

I veckan har Pena uttalat sig på nytt och sa, enligt sajten RPP, följande:

- Jag njuter till 100 procent när jag kommer till landslaget. Saker och ting i klubben är tyvärr inte särskilt bra, och jag kommer att prata om det i sinom tid, sa han enligt sajten.

MFF:s sportchef Andreas Georgson vill i sin tur inte säga så mycket om Penas kryptiska uttalande om tillvaron i Skåne. 

ANNONS

- Just de citaten lämnar inte sådär jättemycket detaljer, så då skulle man behöva prata lite mer exakt med honom om det är något speciellt han menar. Sedan för man såklart diskussioner med alla spelare om allmänt välmående, nöjdhet med prestationer och speltid, men de diskussionerna håller vi internt med våra egna spelare, säger Georgson till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Mer än så kan jag inte kommentera en artikel i en utländsk tidning, där jag inte kan språket och är lite osäker på citaten.

Pena sa nyligen att det är falskt att han vill lämna, men hur ser du på hans framtid i MFF?
- Jag tycker han kommenterade det bra själv där, och det räcker med vad han själv sa. Det är en spelare som har varit skitbra för oss och vi hoppas han ska vara det framöver också. Det är inget mer att säga om det, säger sportchefen. 

ANNONS

Hur ser du på hans tid så här långt och kan du se att det finns ytterligare en växel att få ut av honom framöver?
- Jag tycker att han visat i vissa matcher varför vi tog honom och vilka höga höjder han har. Sedan tror jag i perioder att han och vi hade räknat med att han kanske skulle spela ännu mer, men så är fotbollen ibland och det finns olika skäl till det, säger han och fortsätter:

- Den här säsongen har inte minst ett väldigt komprimerat spelschema, vilket är något som gör att vi vet att vi kommer gå runt på fler spelare, och ibland tolkas det ibland från utsidan lite hårdare. Om man är utanför elvan en match är det en petning, men för vår del är det framför allt den här säsongen ett normalläge, att man ibland är utanför startelvan. 

Publicerad 2022-09-20 kl 18:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto