Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerhardsson: Chibuike kan klara sig i landslaget

John Chibuike var matchens lirare när Häcken slog Trelleborg. Landslaget nästa för nigerianen?
– Det är bara att gratulera Nigeria om de har 20 spelare som är bättre än John, säger Peter Gerhardsson till fotbollskanalen.se.

När Fotbollskanalen pratade med Häckens tränare Gerhardsson innan säsongen sa han att John Chibuike var Nigerias nästa landslagsman, och Gerhardsson vidhåller att nigerianen har ”väldigt speciella kvaliteter”.

– Han är mycket duktig rättvänd och i 1-mot-1-situationer och kan gå både vänster, höger, bak och fram. Han har också en teknik och en blick som är väldigt speciell.

Om Nigerias förbundskapen Lars Lagerbäck skulle ta ut Chibuike skulle han kunna ställas mot bland annat Argentina. Gerhardsson menar att det inte är omöjligt att nigerianen kan klara sig mot spelare som Javier Mascherano, och menar att bra spelare kan anpassa sig till den högsta nivån.

– Jag var i Helsingborg när vi hade McDonald Mariga och han är ju i Inter nu.

Lagerbäck har inte varit i kontakt med Gerhardsson angående Chibuike. Även om Gerhardsson inte menar att det är hans jobb att ringa Lagerbäck, och tror att Lagerbäck har koll på Chibuike – utesluter han inte att slå honom en signal.

– Vi får se – jag får fundera på det.

John Chibuike fick utgå i slutet av matchen på grund av skada, men Gerhardsson tror inte att det var något allvarligare.

– Nej, han verkade gott till mods – han dansade efter matchen!

Publicerad 2010-03-30 kl 23:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons