Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerndt bryter i Portugal - inget mer spel

Allsvenske skyttekungen Alexander Gerndt har gjort sitt nere i Portugal. Nu står det klart att smällen mot Elfsborg stoppar honom från mer spel.

– Jag har fortfarande ont i huvudet, säger Alexander Gerndt till Helsingborgs Dagblad.

Motgångarna växer för Helsingborg.
Nyligen Erik Edmans starka kritik som skapade intern oro, i fredags klar förlust i säsongspremiären mot Elfsborg, intensiva proffsrykten kring Alexander Gerndt och nu alltså en skada på nämnde allsvenske skyttekungen.

Helsingborg tvingas nu vila Gerndt i de två matcher som återstår av Atlantic Cup nere i Portugal.
Läkarna har ordinerat sex dagars vila för stjärnan efter den hjärnskakning som visade sig drabba honom i Elfsborgs-matchen.

– Jag var på väg genom Elfsborgs försvar, då jag kom ur balans och snubblade till. Då föll jag så olyckligt att jag slog tinningen i en Elfsborgsspelares axel. Det var en rejäl smäll, säger Gerndt.

Med det ingen Gerndt mot vare sig Odense på måndag eller Bröndby på torsdag. HIF:s sjukgymnast Martin Berg betonar allvaret i situationen för Gerndt.

– När det gäller hjärnskakningar kan det handla om allt från minimum sex dagar och uppåt innan en spelare som drabbats är spelklar igen. Numera tar vi väldigt allvarligt på hjärnskakningar och tar rehabiliteringen steg för steg för att den skadade ska vara helt återställd innan han får spela igen.

 

 

Publicerad 2011-01-30 kl 11:35
Annons
Annons
Annons