Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerzic känslosam i 300:e matchen för Örebro: "Det gick överstyr - jag var HIF:s bästa spelare"

Allsvenskan

Hemma mot Helsingborg spelade Nordin Gerzic sin 300:e match för Örebro SK.
90 minuter där känslorna tog över.
- Jag har inte varit nervös inför en match på tio år, men det var jag då, säger Nordin Gerzic till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mittfältaren Nordin Gerzic, 36, har spenderat större delar av sin karriär i Örebro SK. Efter en sejour i IFK Göteborg återvände han i januari 2015 till Örebro och Behrn Arena och sedan dess varit lite av en ledare i laget.

Under förra helgen besegrade Gerzics Örebro Helsingborg hemma med 3-2. Inte nog med att vinsten gjorde Örebro till allsvenskans tredje bästa hemmalag - det var nämligen Gerzic 300:e match för klubben. En match där känslorna tog över.

- Det är stort faktiskt. Hela träningsveckan innan matchen var jag lugn. Jag tror inte att det riktigt hade sjunkit in då. Men dagen innan och speciellt på matchdagen blev det lite väl mycket känslor. Jag har inte varit nervös inför en match på tio år, men det var jag då, säger Nordin Gerzic till Fotbollskanalen.

ANNONS

Inför avspark hyllades Gerzic av klubben och fick ta emot en inramad tröja med nummer 300 på ryggen. Tavlan åkte i marken någon dag senare men Gerzic berättar att han snart ska sätta upp den igen.

- Det var speciellt. Väldigt känslosamt att stå där med min son också. Väldigt väldigt känslosamt.

Hur upplevde du matchen?
- Det blev lite väl mycket. Vi startade matchen svinbra, framför allt jag, men sedan började det gå överstyr. Jag blev lite överambitiös också. Jag ville göra mer och tog lite för stora risker. Jag brukar spela fotboll med risker men där var det lite för stora risker. Men vi vann och det var det viktigaste. Lagets prestation var bra men när det kommer till mig… Kanske att det var min sämsta match.

När Gerzic berättar att det var hans sämsta match menar han att hans två misstag ledde till Helsingborgs två mål.

ANNONS

- Haha ja, det var de två. Jag sa det efter matchen, jag var Helsingborgs bästa spelare - så var det, säger han och fortsätter:

- Sådan är fotbollen. Det går inte att vara bra varje match, även om man vill det. Alla kan ha en dålig dag, och det där var min. Det var min 300:e match och jag tror jag blev påverkad av det. Det är väldigt stort för mig. Det är inte många spelare i Sverige som har tagit sig dit. Det är klart att det var väldigt speciellt. Då vill man visa mer än vad som behövdes. Två misstag som hade kunnat kosta oss poäng.

Hur hade det känts om Helsingborg hade kvitterat också?
- Ja, då hade det varit jävligt jobbigt. Garanterat, men nu blev det inte så. Det är dumt att de misstagen sker men vinner vi så är det lugnt.

I den 82:a minuten, när Örebro ledde med 2-1, fick laget en straff och många förväntade sig att Gerzic skulle vara den som klev fram och satte spiken i kistan - men fram klev Nahir Besara.

ANNONS

- Jag hade inte ens en tanke på det. Jag har slutat att tänka på det där med mål. Jag vet min betydelse för laget - över planen och utanför. Jag vet att det viktigaste i slutändan är att laget vinner. Det är så jag känner. Nahir är en väldigt säker straffskytt så det var klart att han skulle lägga den. Det är det viktigaste för laget.

300 matcher i Örebro, vad är ditt bästa minne?
- Jag skulle nog att det var när jag gjorde mitt debutmål mot Trelleborg 2008. Det var då min karriär tog fart och jag blev ordinarie. Jag fick hoppa in i 75:e minuten och avgjorde matchen efter att ha varit på plan i en minut. Det är ett tydligt minne jag har i huvudet. Det är en bidragande orsak till att det blev 300 matcher totalt för där fick jag självförtroende.

I slutet av denna säsong går Nordin Gerzics kontrakt med Örebro SK ut. På frågan om det finns någon annan klubb är aktuell svarar 36-åringen:

ANNONS

- Nej nej, det är ÖSK som gäller.

Han fortsätter:

- Vi (Örebro och Gerzic) har pratat en gång men de visste inte någonting, typ hur corona kommer påverka. Jag fick inget svar. Det är där vi är. Jag vill såklart fortsätta spela. Jag har sagt den senaste veckan att jag inte ser någon anledning till varför jag ska sluta. Kroppen fungerar bra, jag har motivation och jag presterar.

På söndag möter reser Nordin Gerzics Örebro till Västkusten för att möta IFK Göteborg i den 26:e omgången av allsvenskan.

Publicerad 2020-10-30 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto