Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gif Sundsvall har haft interna möten efter tunga starten: "Rensat luften"

Allsvenskan

Gif Sundsvall har haft en tung inledning på säsongen.
Klubben har haft flera interna möten kring vad som behöver förändras.
"Vi har rensat luften, varit självkritiska och pratat om hur vi ska jobba för varandra", skriver de i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall tog sig via en andraplats i superettan förra året tillbaka till allsvenskt spel. Men inledningen i högstaligan har varit tuff. Med åtta matcher spelade är en seger mot Kalmar FF de enda poängen man samlat ihop laget befinner sig på jumboplacering.

Nu meddelar klubben att det kommer ske förändringar framåt.

"Den senaste tiden har vi i GIF Sundsvall behövt rannsaka oss själva. Vi har haft flertalet interna möten och samtal där vi diskuterat hur vi ska och bör arbeta framåt för att nå vårt mål. Vi har rensat luften, varit självkritiska och pratat om hur vi ska jobba för varandra och för våra supportrar, på och utanför planen. Det är genom dessa samtal, mellan klubbledning, spelare, tränare och styrelse, som vi har kunnat få en enad målbild och kommit fram till vilka förändringar som behöver göras", skriver de i ett uttalande.

ANNONS

"Giffarna" har genom samtalen kommit fram till att förändringar krävs kring alla delar i laget, från hur man spelar till hur man agerar på och av plan. 

"Vi har sett att samtalen har givit tydliga förändringar på träningarna i veckan. Vi har en glöd som inte fanns där i samma utsträckning innan och har hittat en helt annan styrka i varandra".

Målet, som föreningen är övertygade om att nå, är att säkra allsvenskt spel även 2023 och att bli en stabil förening i högstaligan. 

Publicerad 2022-05-20 kl 18:37
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto