POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

"Giffarna" stänger riskkapitalbolag - fick in flera miljoner: "Riktigt bra"

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundsvall stänger sitt riskkapitalbolag.
Enligt ST fick klubben in åtta miljoner via bolaget.
- Det är riktigt, riktigt bra, säger ordföranden Hans Selling till tidningen.

Tidigare i år befann sig Gif Sundsvall i ekonomisk kris och för att få in kapital startade klubben ett riskkapitalbolag. Där fick investerare gå in med pengar för att rädda årets resultat i utbyte mot att en andel vid eventuella framtida spelarförsäljningar.

Nu kommer dock inte föreningen att få ytterligare investeringar genom bolaget. Sundsvalls Tidning rapporterar att ”Giffarna” har valt att stänga bolaget för ytterligare investeringar och att klubben totalt fick in åtta miljoner kronor därigenom.

- Det är riktigt, riktig bra. Vi satte tio miljoner som ett max och jag tycker åtta är fantastiskt bra, då kommer vi med lätthet klara ett positivt resultat i år, säger Sundsvalls ordförande Hans Selling till ST.

Däremot finns det fortfarande orosmoln för Sundsvall gällande ekonomin. Bottenlaget riskerar att åka ur allsvenskan och superettan är inte lika fördelaktig ur en ekonomisk synvinkel.

- Superettan kontra allsvenskan skiljer minst tio miljoner i intäkter, det är en otroligt stor skillnad. Självklart måste vi ha en handlingsplan för två olika scenarion, det skiljer så mycket. Men det kommer bli tufft även om vi är kvar i Allsvenskan och vi måste se över hela vår organisation. Det är ingen dans på rosor för att vi klarar det här, men det är en början i alla fall, säger Selling till ST.

Publicerad 2019-10-03 kl 11:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå