POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Gigovic placeras i City och Arsenal – ordföranden: "Surr kan förverkligas"

Foto: Bildbyrån.

Han placeras i Arsenal, Manchester City och Serie B-klubbar.
För Fotbollskanalen berättar nu Krister Azelius vad statusen är gällande Armin Gigovic.
- Det pratas mycket, det är spännande både för honom och oss, säger ordföranden.

Tidigare i veckan uppgav Fotboll Direkt att Helsingborgs IF:s har förhandlat med en italiensk Serie B-klubb gällande skåningarnas mittfältare Armin Gigovic. Enligt sajten skulle HIF kunna få 18-20 miljoner kronor för 18-åringen vid en försäljning.

Under lördagen uppgav dessutom sajten Football Insider att Premier League-klubbarna Arsenal och Manchester City är ute efter HIF-talangen, samt att Skåne-klubben är berett att släppa Gigovic för 2,5-3,5 miljoner pund – motsvarande omkring 29-40 miljoner svenska kronor.

Hur mycket sanning ligger det i alla de här uppgifterna?

- Jag fick ett sms om det här (Arsenal och City-uppgifterna) för en stund sedan, från en bekant, och då ringde jag ett par samtal och vi i HIF känner inte till detta, säger skåningarnas ordförande Krister Azelius.

- Om det verkligen är intresserade kan jag inte svara på, men vi har inga kontakter med varken agenter eller klubbar gällande just City och Arsenal. Det vore välkommet, men jag fortsätter att säga att detta är något som ligger i surret. Det surras mycket kring "Giggo", vilket betyder att det finns mycket intresse.

Uppgifterna om att HIF är i slutskedet med en italiensk Serie B-klubb dementeras av Azelius.

- Det stämmer inte. Det pågår inte förhandlingar med någon klubb. Det som har hänt är att vi tidigare har fått bud, men då har vi sagt "tack, men nej tack" – och då talar vi om före coronaviruset bröt ut.

- Vi har blivit kontaktade av klubbar som önskat värva Gigovic, men vi har avböjt. Men i övrigt, det är uppenbart att det finns ett intresse kring spelaren, men för oss är det just intressen om vi inte möter agenter. Till dess att det konkretiseras är det för mig öppna kort. Innan vi kommer in i en diskussion med klubben är det, som vi kallar det för, surr.

Azelius fortsätter:

- Det prats mycket om honom, det är spännande både för honom och oss. Det kommer säkert hända något och det förtjänar han. Den dagen du pratar med mig och jag låter mer tillknäppt, då kan det säkert vara något på gång.

Vilka har visat intresse för honom? Vilka ligor pratar vi om?
- I surret handlar det om de ligor som du själv kan lista ut. Men det är ingenting rörande Spanien och inget från forna Östeuropa – utöver det rör det sig om de vanliga ligorna. Italienska ligan, Belgien, Holland, Frankrike. Det är det vi vet, det är ganska utbrett.

- Det finns nog ett rejält intresse för Armin i ligorna ute i Europa och jag blir inte förvånad. Hade det inte varit för corona hade vi varit i skarpare lägen, men jag blir heller inte förvånad om vi hamnar i ett skarpt läge under corona. Men som alltid, inte minst i den här branschen, det är pennan på pappret som gäller.

Hur mycket kommer ni släppa honom för, med tanke på att avtalet sträcker sig över nästa säsong?
- Vi prissätter inte våra spelare. Kommer det ett vettigt bud att förhandla om så gör vi det. Skulle vi ta en annan hållning, att vi till exempel säljer honom för X antal euro, då har vi dödat förhandlingen. Ingen prislapp är satt. De enstaka gånger som det har kommit bud har vi samlat ihop oss, först på fotbollssidan och sedan i styrelsen – och därefter avböjt.

- Situationen är komplex och oförutsägbar. Det kan komma ett bud på X antal euro som låter jättebra, men sedan kan det komma något som är ännu bättre med bonusar, sell-on och så vidare. Den stora glädjen i detta är i alla fall att vi har en spelare som, tillsammans med Landskrona Bois, är fostrad hos oss.

I går, fredag, uppgav HD att HIF vädjar om hjälp från staden Helsingborg för att lösa det tuffa ekonomiska läge som föreningen befinner sig i. På frågan om det inte vore lägligt att sälja Gigovic för att stabilisera ekonomin svarar Azelius följande:

- Kommer det ett bra bud, då måste man sälja. Sedan är det så att vi kan sälja till ett dåligt bud också. Men han (Gigovic) och andra unga spelare är framtidsmaterialet för oss, det som vi ska bygga kring. Men om nöden inte har någon lag kanske man får stoppa ner framtidsmaterialet, likt Armin, i det svarta hålet och sälja. Vi ska inte vara så pressade i det här läget att vi drabbas av panik, men det är jättetufft. Vi måste förhålla oss vuxet till det här även om läget just nu är jobbigt.

Publicerad 2020-06-06 kl 18:04
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto