Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Glädjebesked till alla AIK-fans - Obolo vill stanna

Allsvenskan

En positiv AIK-nyhet. Anfallsstjärnan Ivan Obolo kan vara på väg att förlänga sitt kontrakt med klubben. Redan i januari kan det vara ett faktum.

- Vi ska träffa AIK efter hans semester när han är hemma igen vid årsskiftet, säger hans rådgivare Terje Liveröd.

- Han kan tänka sig att förlänga sitt kontrakt. När han kommer tillbaka ska han och jag diskutera om han ska förlänga med AIK, eller inte. Det finns goda möjligheter till det, som jag ser det. Obolo trivs väldigt bra i både AIK och Stockholm.

Ivan Obolo är svajiga AIK:s stabilaste spelare under säsongen. Det har ryktats om att tyska klubbar skulle vara intresserade av den spelintelligente 27-åringen - men det har stannat vid spekulationer. Nu avslöjar rådgivaren Terje Liveröd att det finns nästintill noll intresse för argentinaren.

Annons

- En europeisk klubb har visat intresse. Men annars har det varit tyst. Det största problemet handlar om att han inte gjort tillräckligt många mål. Så enkelt är det. Han har lidit av att det varit så stora omväxlingar i AIK. Nu kan han bara hoppas på att det blir bättre med nya tränarna.

Det var under förra sommaren som AIK knöt till sig argentinarna Ivan Obolo och Lucas Valdemarin. Den sistnämnde har redan lämnat skutan medan den andra är kvar och inte alls verkar ha bråttom iväg. Ivan Obolos nuvarande avtal med AIK sträcker sig fram till sommaren 2010. Men trots kan alltså Obolo tänka sig att binda sig för fler år.

- Det handlar om trygghet för båda parter. Trygghet för Obolo och trygghet för AIK som blir garanterade större pengar vid en försäljning. Han hoppas ju att komma i väg till sommaren.

Annons

Nyligen genomförde FotbollDirekt.se en omröstning där supportrar fick rösta på sitt lags bästa spelare. Hos AIK fick Ivan Obolo förkrossande 79 procent av rösterna. Tvåan Daniel Tjernström fick fyra. AIK-profilen och före detta assisterande tränaren Thomas Lagerlöf kallade honom i en påföljande intervju för - ”Löjligt viktig för AIK”.
Trots det är varken Obolo eller hans rådgivare nöjd med åren i Sverige.

- Han tycker själv inte att han blivit en bättre spelare i AIK. Och jag kan bara hålla med - han har knappast blivit en bättre spelare i Sverige. Han är lojal och gör som gör som han blir tillsagd, men han har känt frustration över att det funnits så lite kontinuitet i AIK, det vet jag.

Fotbolldirekt.se

Publicerad 2008-11-27 kl 18:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto