Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glädjen i MFF - öppning för Rosenberg mot Vardar: ”Vi har inte chansat”

Allsvenskan

MALMÖ. Om allt går som det ska kan Markus Rosenberg träna åtminstone delvis med Malmö FF på söndag.

Foto: Bildbyrån

Mot Sirius saknar Malmö FF fyra spelare med skador, där den som ligger längst fram i rehaben är Markus Rosenberg. Fysioterapeuten Jesper Robertsson ger också glädjande besked kring situationen efter muskelskadan i rumpan han fick för två veckor sedan.

- Vi gjorde väldigt bra tester idag, sista steget i vår återgångsfas som vi har i rehabiliteringskedjan. Det såg jättebra ut på plan, vi kunde inte se något felaktigt, det kändes bra för Mackan. Det sista vi ska analysera är GPS-värdena.

- Om alla parametrar är bra och det inte är någon reaktion imorgon så ska han in träningsfas med laget helt enkelt.

ANNONS

Rosenberg har mest tränat på egen hand med fystränaren Ben Rosen, men gick idag även in och spelade fotbollstennis med laget. Om alla svar är positiva imorgon kommer Rosen och tränaren Magnus Pehrsson ta beslut om Rosenberg ska ha någon modifiering i lagträningen, det vill säga om han ska gå för fullt eller inte vara med i alla delar.

MFF har sedan två träningar inför Champions League-matchen mot FK Vardar: söndag och måndag kväll. Rehaben har också varit helt utan bakslag.

- Vi haft bra resultat på samtliga nivåer, så det handlar inte om att vi har chansat eller någonting.

I övrigt är Felipe Carvalho långtidsskadad, och Pa Konate har inte haft några problem med sitt knä efter tacklingen i onsdagens match. Alexander Jeremejeff och Behrang Safari körde endast enkel träning på egen hand.

- De har joggat tidigare på löpband, nu joggade de ute på gräset. De har inte haft några muskelskador i den bemärkelsen, så när väl den här irritationen i muskeln släpper helt så kan den stegringen gå väldigt snabbt till full träning.

ANNONS

- Deras steg är att vi jobbar väldigt mycket med de muskel- och ledstrukturer som är påverkade. Sedan när de klingar av helt, vilket det inte har gjort, kan det gå ganska snabbt att faktiskt ta in dem i lagträning, men från det steget vi hade idag till lagträning så kommer vi i det medicinska ha något mellansteg.

- Vi utesluter ingenting, men de är inte där än.

Publicerad 2017-07-14 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto