POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Glenn dissar Kina-match: “Vad ger det?”

Zlatan på Olympia - och 7 000 sålda biljetter. Glenn Hysén förstår det svala intresset för kvällens match mot Kina och riktar nu skarp kritik mot träningslandskamper av detta slag.
- Jag vill bara veta vad det har för syfte. Vad ger det?, säger Hysén till Expressen.

Sverige drar i gång VM-kvalet nästa vecka med Kazakstan i Malmö på tisdag. Ett sista test kommer i kväll mot Kina på Olympia. Glenn Hysén har svårt att förstå poängen med landskamper som kvällens, med tanke på att allvaret väntar alldeles runt hörnet.

- Det är just att det är så tätt inpå. Det ger liksom ingenting. Visst, de som inte spelar normalt kanske får chansen. Men jag tror inte att man spelar ihop ett lag på det här sättet, säger Hysén.

Du tror inte det kan vara bra för spelarnas självförtroende att möta ett, på papperet svagare motstånd, och få en match i benen ihop inför VM-kvalet?

– Det är ju som att ett allsvenskt lag möter ett juniorlag bara för att få upp självförtroendet. Matcher i benen har de, de spelar ju varje vecka i sina respektive ligor.

Intresset för matchen är också svalt. 7 000 sålda biljetter på Olympia, som kan ta in närmare 17 000.

- Det är lite halvdött just nu efter EM. Man väntar ju mer på stormatcherna mot Tyskland. Det är ju jättematcher. Men det är hela uppbyggnaden inför stora matcher. Vem bryr sig? Det är ingen som skriver så mycket om det ändå.

 

Publicerad 2012-09-06 kl 17:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå