Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Glöm rika ägare i allsvenskan

Riksidrottsstyrelsen (RS) kommer inte att yrka bifall för fotbollens och ishockeyns bolagiseringsmotion, som läggs fram vid Riksidrottsmötet i maj, och som handlar om att slopa den så kallade 51-49-regeln.

-Vår inriktning är att inte föreslå bifall utan att frågan utreds vidare. Vi känner att vi inte har tillräckligt med information för att släppa ifrån oss detta ännu, säger Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber till Aftonbladet.
Beslut i frågan kan i så fall tas först vid nästa riksidrottsmöte om två år.

Svenska fotbollförbundet och Svenska ishockeyförbundet vill att specialförbunden själva ska få bestämma över ägandet av klubbarnas bolag, och inte som nu när en enskild person inte kan äga mer än 49 procent av aktierna.
Det som RS vill utreda vidare är bland annat de riskkapitalbolag som i dag är knutna till många fotbollsklubbar.

Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell ställer sig bakom RS-linjen.
-Kan inte tänka mig annat än att vi kommer att stödja förslaget och stötta utredningsarbetet, säger han till Aftonbladet.
-Vi har också noterat det ökade antalet riskkapitalbolag, och jag har svårt att tycka att den strukturen är bättre än Fotbolls-AB där bolagen blir starkt kopplade till sina respektive moderföreningar och dessutom bundna av det regelverk som finns för deras roll i fotboll.

TT

Publicerad 2009-03-06 kl 11:28
Annons
Annons
Annons