POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Goitom: "Vi är bättre än Dif på alla positioner"

Foto: Scanpix

Henok Goitom

För Henok Goitom är 08-derbyt större än en La Liga-match mot Barcelona.

Och han hävdar att Djurgården är chanslöst.

- Vi är bättre på alla positioner, säger AIK:s nyförvärv till fotbollskanalen.se.

Efter flera år utomlands kastas Henok Goitom in i den allsvenska hetluften. Anfallaren kan knappt vänta tills söndagens derby mot Djurgården – och han tror stenhårt på seger.

- Det är bara att kolla tabellen. Vi är Uefa-lag också och det är inte lätt att komma in till Uefa. Vi har vunnit över CSKA Moskva – borta. Det är väl det som talar för oss. Vi är ett bättre lag på alla positioner, säger han till fotbollskanalen.se.

Du har spelat många stora matcher i Europa – vad betyder den här matchen för dig?

- Det blir annorlunda. Nu är familj och vänner här och tittar. Media har mer koll på dig här. Jag har erfarenhet av stora matcher och det är här man blir mer laddad än nervös.

Kan du jämföra den här matchen storleksmässigt mot andra matcher?

- För mig är det här mycket större eftersom här är fansen inblandade. I Spanien är inte kulturen på det sättet. Bilbao, Sevilla och Betis kanske har fans på det sättet, men resten har inte den passionen som när det är ett derby här i Stockholm.

Är det den största matchen någonsin för dig?

- Det beror på vilket sätt du menar. Jag har spelat stora matcher i Europa också. När det gäller fansen är det klart att det är den största matchen samtidigt som du har familj och vänner som kommer och ser på dig. Det blir en stor match på det sättet. Men om du frågar mig när det gäller kvalitet så har jag mött Barcelona.

Är den här matchen större för dig än att möta Barcelona?

- Passionsmässigt är det den största matchen. Målmässigt var det Barcelona eftersom man alltid har haft den drömmen att få spela mot de bästa spelarna.

Vad betyder det för dig att det är sista matchen på Råsunda?

- När det är mot rivalen Djurgården vill man avsluta historieböckerna med en seger. Den här matchen är mer än tre poäng och den här matchen kan gå till historien. Att vinna den här matchen skulle betyda så mycket för oss, för föreningen och för fansen. Det handlar inte bara om tre poäng. Det är rivalitet mellan klubbarna. Sedan är det sista derbyt på Råsunda. Det är så mycket som står på spel.

Hur ser du på Djurgården?

- Inget. Alm är väldigt tydlig som tränare och på lördag kommer vi att gå igenom vad Djurgården är bra och dåliga på. Men om jag ska rabbla upp Djurgårdens startelva så kan jag inte det av den enkla anledningen att jag har spelat utomlands och därför har jag inte haft så bra koll på allsvenskan.

Publicerad 2012-09-15 kl 10:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå