POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Goitoms landslagskarriär ser ut att vara över: "Antar att det inte blir något mer"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. Henok Goitom bar lagkaptensbindeln när Eritrea åkte ut i VM-kvalet mot Namibia i september.
Det ser dock ut att bli det sista han gjorde i landslaget.
- Senast tog det fyra år. Jag vet inte om jag kommer att spela när jag är 39, säger anfallaren.

Under det förra landslagsuppehållet var Henok Goitom i väg och spelade kvalmatcher med Eritrea. Men laget, som är rankat 202:a på Fifas världsranking, åkte ut i ett dubbelmöte mot Namibia och Goitom fick bära lagkaptensbindeln.

- Det är samma ära som här i AIK. Det tar man alltid på stort allvar, sa han efter samlingen till Fotbollskanalen.

Men nu ser det ut som att Goitom har gjort sitt i det eritreanska landslaget. Landet deltar inte i kvalspelet till Afrikanska mästerskapen som spelas 2021, vilket gör att de inte har några tävlingslandskamper förrän VM-kvalet till turneringen 2026, något som drar i gång 2023.

- Vi åkte ut 2015 och då tog det fyra år (tills jag spelade igen), så jag antar att det inte blir något mer. Jag vet inte om jag kommer att spela när jag är 39, säger Goitom.

Hur känns det att det kapitlet är slut?
- Det känns väl ingenting, på något sätt. Det är klart att man hade velat gå flera omgångar och känna att man tar några steg framåt. Men vi har inte tagit några steg framåt jämfört med 2015 och det är mest det man tänker på, inte så mycket på att min egen landslagskarriär är över. Det är mer att vi behöver ta några steg framåt. Det går att se länderna som finns runtomkring oss så var Somalia någon minut från att gå vidare, Etiopien gick vidare och Djibouti gick vidare men vi är kvar på samma plats 2015. Det är mest det man tänker på. Men när man är i den här åldern vet man att det förr eller senare tar slut.

Kan du känna att du har varit med och byggt något för framtiden?
- Det är svårt att veta nu. Det finns inget att ta på. Sen får vi se om vad som händer om några år. Det är precis som när man har ungdomsakademi i AIK, man kan inte veta hur det ser ut om ett år, men om fem år går det att se det vi gjorde för fem år sedan är frukten av det som händer nu. Om jag får frågan om fyra, fem år kanske det går att se att jag har bidragit med något eller så har jag inte bidraget med någonting.

AIK:s möte med Örebro visas på C More Fotboll och cmore.se med start 15.50 på lördagen.

Publicerad 2019-10-04 kl 16:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå