Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Groningen backar om Sparv-köp - väljer Bosmanlösning

Förhandlingarna om Tim Sparv mellan Halmstad och holländska Groningen har dragit ut på tiden. FotbollDirekt.se kan nu avslöja att holländarna väljer att backa kring en affär och istället värvar mittfältaren som Bosman efter säsongen.

- Vi diskuterar ett kontrakt med Groningen från och med den första januari. Till dess tar de förmodligen in en annan spelare på lån, säger Tim Sparvs agent Patrick Mörk till FotbollDirekt.se

Halmstads mittfältare Tim Sparv har sedan en längre tid tillbaka jagats av svenskklubben Groningen. Holländarna har varit mycket angelägna om att knyta till sig 22-åringen redan i sommar, men HBK-basen med ordförande Ingemar Broström i spetsen meddelade i dagarna att det inte hade för avsikt att sälja honom.

- Det kanske tycker att det är värt att han stannar säsongen ut, men det är en svår avvägning att säga nej till ganska mycket pengar, säger Patrick Mörk.

Den finske U21-stjärnan sitter på utgående kontrakt med HBK och har öppet påpekat att han inte tänker förlänga. Istället vill han ta nästa kliv i karriären - tillbaka ut i Europa.

- Det känns lite synd att det inte blir någon försäljning och att han kommer att gå som Bosman. Tim hade varit aktuell för spel i ligapremiären mot Ajax, men det finns inga ”hard feelings”. Det hade känts bra för alla inblandade om det hade blivit en försäljning.

Tim Sparv anlände till Halmstad BK inför säsongen 2007 från engelska Southampton. Nu kommer han alltså åter att lämna som Bosmanfall med ny klubbadress Groningen från och med årsskiftet.

Publicerad 2009-07-30 kl 15:42
Annons
Annons
Annons