Guidetti: Med lite fräschare ben hade jag gjort två till

John Guidetti värmde upp med att passa fram till första målet.
Sedan blev 18-åringen dessutom målskytt och sprang så att han fick kramp.
-Med lite fräschare ben hade jag gjort två till, säger BP-talangen efter 2-1 mot Gefle.

John Guidetti ska enligt planen bara spela åtta allsvenska matcher för Brommapojkarna innan lånetiden är slut och han återvänder till Manchester City.
Men han har redan hunnit med att sätta ett ordentligt avtryck.
I första matchen, inhoppet borta mot Trelleborg i måndags, passade han fram till BP:s segermål (1-0) på tilläggstid.

I första matchen från start tog det inte ens två minuter innan han hade hittat rätt igen. En bortfintad försvarare och en välriktad passning till Pablo Pinones Arce innebar 1-0 efter 1.40 och en smakstart på matchen.

Vann trots utvisning

Dessutom blev den återvändande anfallaren, som började i BP redan som åttaåring, målskytt också. Guidetti tog emot en djupledsboll från Pinones Arce, lade bollen till höger om Mattias Hugosson, gick själv vänster om Geflemålvakten och gjorde sitt första allsvenska mål.

-Det är alltid kul, men det viktigaste är att vi tog tre poäng. Jag vill inte prata så mycket om min insats, säger Guidetti.

Desto hellre pratar han då om annat. Som att BP fick spela mer än halva matchen i underläge, sedan Imad Chhadeh blivit utvisad ett par minuter före halvtid.
-Det är helt sjukt att vi kan vinna efter det. Vi har en sådan otrolig lagmoral i det här gänget.

-Vi är bättre än Gefle med en man mindre, så man undrar ju hur det sett ut med lika många.

"Tafatt" Gefle

Utvisningen ändrade inte matchbilden nämnvärt, efter det tidiga målet dominerade BP matchen med skickligt passningsspel och mycket kampvilja.
Gefle hade visserligen sina chanser och inhopparen Jakob Orlov reducerade i den 60:e minuten. Men närmare än så kom gästerna inte.

-BP spelade väldigt kallt, med avslappnade spelare som är duktiga på boll, lovordar Gefletränaren Urban Hammar.

-Det tidiga målet blev en stressfaktor. Men vi var ganska tafatta, måste man verkligen säga.

För lånet från Manchester City återstår nu sex matcher i BP-tröjan och hade han press på sig inför matchen lär den knappast vara mindre nu. Men det stör inte nämnvärt.
-Jag gillar press. Ska man sätta en straff inför 90 000 på Camp Nou är det nog större press, säger John Guidetti och skrattar.