Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldbollenvinnare tar över Mjällby

Foto: TT Nyhetsbyrån

Det blir Anders Linderoth som tar över som huvudtränare för Mjuällby efter att Lasse Jacobsson fått lämna klubben i fredags. 

- Viktig att få in en tränare som spelarna respekterar och lyssnar på, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson till fotbollskanalen.se.

I fredags sparkade den allsvenska fotbollsklubben Mjällby sin huvudtränare Lasse Jacobsson efter bara tre segrar och en 14:e-plats i tabellen på 15 omgångar. På måndagen blev det klart att Anders Linderoth, 64, blir ny tränare.

- I den situationen vi hamnat i gällde det att hitta den bästa interna lösning. Vi känner att vi behöver ha en tränare som kan klubben och an spelarna så att startsträckan blir så kort som möjligt, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson till fotbollskanalen.se.

- Anders har ju vartit delaktig i vår talangutveckling i ett antal år, i Tipselitverksamheten, och hjälpt till runt A-truppen där han bland annat scoutat spelare och hållit i vissa träningar. Han kan klubben utan och innan och kan organisationen. Som tränare är han en tränare som prioriterar en anfallsinriktad fotboll och för oss var det viktig att få in en tränare som spelarna respekterar och lyssnar på. Han var det bästa alternativet vi kunde hitta, fortsätter Martinsson.

Linderoth, som vann guldbollen 1976, spelade för Mjällby 1980—1981 och tränade även klubben 1985—1989. Därefter har han tränat Elfsborg, norska Stabaek, Hammarby, danska Viborg och Landskrona. Sedan 2010 har han varit tränare i Mjällbys talangverksamhet.

Linderoth tillträder tjänsten som huvudtränare omedelbart.

Publicerad 2014-07-21 kl 10:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons