POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Guldtipset till Blåvitt: ''Köp Orlov''

Tobias Hyséns derbysuccé till trots - IFK Göteborg uppmanas nu att köpa loss Gefles supertalang Jakob Orlov.
- Det håller inte längre att vara så beroende av en enda spelare (Hysén) och Orlov skulle passa perfekt tillsammans med Tobias.

- Tobias är fantastisk och skapar chanser som ingen annan. Men han är för ensam och frågan är om någon annan allsvensk klubb har ett större beroende av en enda spelare?, frågar sig Radiosportens Ralf Edström för FotbollDirekt.se och tillägger:
- Utan något bakom honom så är det omöjligt för IFK att vinna guld.

Tre raka segrar och det är ordning och reda igen i IFK Göteborg efter den tumultartade våren. Men det är likväl ett Blåvitt på fortsatt slak lina och det genom det enorma beroendet av Tobias Hysén.

Ett mål i 2-0 segern mot Kalmar, båda mot mästarna Malmö och så avgjorde han derbyt i går mot Gais.
Fyra mål på tre matcher och ett suveränt ansvar och ännu en ''one man show''.

Men så glödhet Hysén nu än är så anser Ralf Edström ändå att beroendet av en enda spelare är på tok för stort.
Legendaren hävdar att IFK i längden lever farligt när någon tar så stor plats som Tobias gör i dagens IFK Göteborg.

- Det är klart att en sådan som Robin Söder finns som ett sparkapital men när Pär Ericsson inte har fungerat så måste IFK agera och vill Gais ha honom i höst så tror jag det vore bäst för både IFK och honom att låta honom gå tillbaka dit, fortsätter Ralf Edström.

- Det är dags att våga göra något nytt. Jag hoppas verkligen att IFK vågar satsa på en spelare som Jakob Orlov. Jag tror han skulle passa perfekt tillsammans med Hysén och så verkar han ha en bra stark personlighet. Nej, jag har svårt att se honom misslyckas, som han lyckats i ett lag som Gefle.

Du är övertygad om att Jakob Orlov är ett bra köp?

- Han är definitivt den killen IFK behöver för att avlasta Tobias. Jag hoppas bara att Håkan Mild (IFK Göteborgs sportchef) vågar satsa det som krävs för att värva honom.

Men tre raka segrar - tror du inte på is i magen och att vänta in en sådan som Robin Söder?

- Jag gillar ju Robin. Men, nej, IFK behöver värva in en etablerad anfallare i sommar. Om det börjar fungera för Pär Ericsson och Robin så får det i så fall bli en bonus.

- Jag tror nog att Mild tänker så här också. Jag vet ju att de letar nya namn i Argentina och tror att någonting kommer att hända i sommar.

Publicerad 2011-05-10 kl 12:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå