Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Gulliksen kommenterar hatet och hoten: "Ingen kan stoppa det"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Det blev stor uppståndelse runt Tobias Gulliksen i samband med derbyt mot AIK.
Och efteråt utsattes han för hat och hot.
- Ingen kan stoppa folk från skriva saker, säger Djurgårdens stjärna till Fotbollskanalen.

0:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TV4.

Se Gulliksens straff mot AIK i spelaren.

Efter derbysegern mot AIK, då han satte en straff och firade retfullt framför motståndarklacken, blev Tobias Gulliksen en stor snackis. Då stannade han inte i den mixade zonen. Men inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg på måndag pratar han nu med media om all turbulens runt segern på Friends Arena.

- Jag upplevde det väl som alla andra: det blev mycket snack. Men det var främst kul att vi tog oss till final. Jag ser fram emot den matchen mot Malmö, säger Djurgårdens norske nyförvärv.

20-åringen utsattes för både hat och hot via sociala medier efter derbyt.

- Det är sådant som kan hända. Jag är en fotbollsspelare och en offentlig person. Det får jag stå i. Jag tänker inte mycket på det.

Annons

Läser du vad som skrivs på sociala medier?
- Jag försöker undvika det. Det är sådant som kan hända som en offentlig person och det är ingen som kan stoppa folk från att skriva något. Jag ser fram emot matchen på måndag och även cupfinalen i maj. 

Är det inte tråkigt att det ska behöva vara så, att du ska behöva utsättas för det?
- Jo, men det kan inte jag välja. Jag försöker bara spela så bra fotboll som möjligt. Det är det jag fokuserar på. Att bli så bra som möjligt.

Gulliksen förklarar i övrigt att han exempelvis inte längre tänker på att några AIK-spelare gav honom en utskällning i spelartunneln efter matchen. Han säger också att han inte hört någonting från AIK-spelaren Bersant Celina, som sa efter slutsignalen att han skulle ta kontakt.

Den norske ytterforwarden har blivit rejält uppmärksammad sedan flytten till Djurgården. Att han skulle bli så här omtalad så fort var han inte beredd på.

Annons

- Ska jag vara helt ärlig: nej. Men det har varit lärorikt. Jag får försöka bli bättre och jobba hårt. Det är det enda jag kan göra. Som fotbollsspelare får du leva med det (att stå i centrum) ibland.

Gulliksen upplever rivaliteten mellan klubbar i Sverige som större än i hans hemland.

- Det är ett mycket större tryck här än i Norge.

FOTNOT: Fotbollskanalen citerade Gulliksen på att "ingen kan stoppa mig genom att skriva något" i en tidigare version. Det är nu korrigerat till korrekt översättning.

Publicerad 2024-03-28 kl 12:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto