Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gustafsson sitter säkert trots Norrköpings tunga trend: "Vi har fullt förtroende"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Uttåg ur Europa League och fyra raka förluster i allsvenskan.
Men Jens Gustafsson sitter säkert som manager för IFK Norrköping.
- Vi har fullt förtroende för Jens och ledarstaben, säger klubbens ordförande Peter Hunt till Norrköpings Tidningar.

Juli blev en riktig mardrömsmånad för IFK Norrköping. Laget åkte ur Europa League-kvalet redan i den andra kvalomgången mot litauiska Trakai, och Peking förlorade dessutom samtliga sina fyra matcher i allsvenskan.

Trots de tunga resultatet finn det dock inga tankar på att göra sig av med manager Jens Gustafsson, menar klubbens ordförande Peter Hunt.

- Nej. Det är lätt att sitta på olika fansforum och hitta enkla lösningar men vi har fullt förtroende för Jens och ledarstaben. Visst har det gått lite snett i några matcher men det är så det är i fotboll ibland. Och det går inte till så att man gör sig av med tränaren bara för det. Jens scoutades noga innan han togs in och vi har större tålamod än så här, säger Hunt till Norrköpings Tidningar.

- Det finns en stor grå massa också, som inte uttalar sig alls på sociala medier. Men vi ska ha ett informationsmöte för medlemmarna i september, där vi ska berätta lite om våra planer. Det vore kul om de som klagar törs dyka upp då också och vill ha en konkret dialog, så vi kan se vilka namn och ansikten det är, fortsätter han.

Klubben har dessutom tappat Nicklas Bärkroth och Christopher Telo i sommarfönstret samtidigt som man värvat in Alexander Jakobsen. 11 augusti stänger det svenska transferfönstret, och efter det finns risken att spelare försvinner utan att klubben kan ta in någon ersättare.

- Det finns inget jättekonkret just nu, men det är möjligt att vi kan tappa någon. I nuläget finns inga planer på att värva någon, och jag tror inte att det är lösningen heller. Vi har en bra och bred trupp och om vi bara fyllde på skulle det kanske skapa missnöje bland de andra också, säger Hunt.

I nästa omgång ställs Norrköping mot AFC Eskilstuna hemma på Östgötaporten.

Se höjdpunkterna från IFK Norrköpings möte med IFK Göteborg i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-01 kl 18:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons