Guterstams första mål inledde Hammarbys vändning

Bajen tog tre poäng hemma mot HBK. Men det krävdes att Guterstam satte sitt första allsvenska mål för Hammarby för att det skulle lossna.

Halmstad pressade Hammarby hårt i första halvlek och tvingade fram enkla misstag bland de grönvita. De vaskade fram ett antal chanser men lyckades inte sätta bollen bakom Björklund i Hammarbys mål.

Hammarby hade ett par giftiga kontringar och Erkan Zengin missade mål när han kom fri.

I inledningen på andra halvlek kunde HBK:s målkung Anselmo ge bortalaget ledningen. Men det var en bjudning från Hammarbys målvakt Kristoffer Björklund som lät bollen rulla in under sig.

Direkt efter målet byttes Charlie Davies och Sebastian Castro Tello in för Hammarby. Och det gav fart på anfallsspelet. En stund efter bytena kunde Olof Guterstam kvittera med sitt första allsvenska mål i Hammarbytröjan.

Ett tag senare hade Hammarby vänt. Erkan Zengin revs ner i straffområdet. Straffsparken förvältade Lolo Chanko på bästa sätt. 2-1 till Hammarby.

Publicerad 2008-10-29 kl 20:27