POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken har hittat rätt direkt

Häcken har fått en flygande start på försäsongen. Hisinge-klubben är i final i norska Color Line cup och spelet imponerar: "Vår spelidé sitter redan".

- Det har sett ut nästan precis som jag vill att det ska göra, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Visst, vi spelar för att vinna, men framför allt är det glädjande att vår spelidé sitter. Det har varit en rörlig anfallsfotboll med mycket bollinnehav i bägge matcherna.

Häcken har tagit sig till final i Color Line cup i norska Kristiansand.
En 3-2-seger mot Tippeliga-laget Viking Stavanger följdes igår upp av en komfortabel 3-1-vinst mot en kombination av norska division 1-spelare. Peter Gerhardsson menar att motståndet i andra matchen låter sämre än det egentligen var.

- Det var en del gamla Tippeliga-spelare plus ett antal väldigt lovande norska spelare som säkert kan hamna i Tippeligan snart, så det var bra motstånd.

Häcken har startat matcherna med två helt olika startelvor, men det har sett väldigt bra ut i bägge matcherna, enligt Gerhardsson. Igår fick Öis-förvärvet Björn Anklev chansen på mittfältet och svarade för ett mål och en assist. Anklev gjorde 1-0 på ett inlägg från provspelande David Prochazka. 2-1 gjordes av John Chibuike och sedan serverade Anklev den andra provspelaren JC Banks till 3-1.

- En bra första halvlek mot Viking och en bra andra halvlek mot Sörlandskombinationen. Vi har fått ett kvitto på att vi har en bred trupp och skönt att målskyttet kommit igång direkt.

Provspelande JC Banks och David Prochazka kommer från amerikanska college-laget Green Bay Phoenix. Banks fick chansen i en offensiv mittfältsroll medan Prochazka tog plats längre bak på innermittfältet.
De bägge collegespelarna stannar i Häcken i tre veckor. Peter Gerhardsson vill skynda långsamt men imponerades av det han fick se av Banks och Prochazka. Bägge kan komma att värvas.

- Vi har gott om tid att göra en bedömning. Men de har inte kommit längre ifrån efter det här iallafall, så mycket kan jag säga.

Häcken spelar final mot norska Start imorgon.

Publicerad 2011-01-22 kl 18:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå