Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken inte fartblinda: Aldrig farligt att vinna

Sensationell femma i fjol. Nu en perfekt försäsong och 3-0 i genrepet mot guldtippade Elfsborg. Men ingen fartblindhet alls - inte med Häckens historik.

- Vi tvingas vara ödmjuka därför att vi aldrig har spelat två säsonger i rad i Allsvenskan, säger Häckens tränare Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Det enda som annars möjligen borde oroa Häckens ledning är en mindre blödning som stjärnan Paulinho dragit på sig inför helgens allsvenska premiär mot Djurgården.
Annars inga parenteser överhuvudtaget. Tvärtom så fick Häcken den där lilla extra stimulansen genom lägret i Fort Lauderdale.

- Det blev jäkla bra. Det vi hade under USA-lägret var verkligen perfekt och gjorde oss ännu bättre.
- Vi har kvar vinnarkulturen från förra säsongen. Men vi pratar ändå inte högt om att ta medalj. Spelarna vet att vi kan slå alla lag och det räcker.

Hur bra var ni egentligen mot Elfsborg - 3-0 mot guldfavoriten en vecka före premiären?
- Ja, vi var bra och lika bra som siffrorna visar. Men det är klart att Elfsborg skulle ha gjort mål i den matchen. Det kunde ha slutat 2-2.

Sonny Karlsson om att allsvenske veteranen Teddy Lucic mycket väl kan se Häcken som ett medaljlag...

- Det är jättekul att höra när vi får sådan respekt. Det är klart att det är - att konkurrenter rankar oss högt. Men det är ändå ingenting vi behöver få höra för att förstå att vi är så bra som vi är.

Finns ingenting alls som oroar - att ni börjar undra över om ni verkligen är så här bra?
- Nej, jag kan inte säga det. Jag hade kanske varit det om vi haft spelare som varit oödmjuka - det existerar överhuvudtaget inte i vår grupp.

Men för att bli ett absolut topplag så behövs att Häcken växer till sig publikt.
Häckens sportchef ser nämligen att storklubbarna i längden har avgörande fördelar av större publik.

- Ja, det blir svårt för oss att ta medalj så länge vi har så lite publik. Det är viktigt att ha det där extra stödet dåliga dagar som gör att du lyfter dig det där lilla extra, trots att spelet kanske inte riktigt fungerar.

Publicerad 2010-03-09 kl 15:15
Annons
Annons
Annons