Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken-kaptenen stressar inte in i derbyt: "Inget spikat"

Allsvenskan

GÖTEBORG: Häckens lagkapten Martin Ericsson har gjort stora framsteg efter operationen. Men någon startplats i derbyt på söndag lär det inte bli.
- Jag är inte helt 100 ännu och då är det svårt att konkurrera från start, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Den nu 34-årige mittfältaren har varit borta sedan i mitten av maj, problem med hälsenorna som tillslut även krävde en operation. En operation som veteranen tog för att förlänga karriären.

- Hade det här varit sista säsongen så tror jag att jag hade försökt köra vidare och få ihop det på något sätt. Nu ville jag inte springa och slita ut kroppen och grundtanken med operationen var att kunna vara frisk ett par år till. Jag har både lust och motivation att spela ett par år till, säger Ericsson.

Hur har tiden på läktaren/gymmet varit?
- Det är mer nervöst och frustrerande på läktaren. Jag har gjort mina matcher på läktaren nu känner jag. Men att uppleva vår nya arena har varit en behållning. Det har varit ett väldigt uppsving och det ska bli kul att spela där snart, säger Ericsson och fortsätter.

ANNONS

- Det har ju varit frustrerande att springa och ha ont och kroppen inte vill lika mycket, det blir en liten krock vilket är jobbigt. Men jag har varit med länge i matchen och vill vara lite klok. En vecka mer eller mindre, det har man glömt efter ett tag.

På söndag väntar IFK Göteborg för Häcken på Gamla Ullevi för andra året i rad. Det tidigare mötet på säsongen spelades även det på Gamla Ullevi då Häckens nya arena, Bravida Arena, inte var färdigbyggd. Men Häcken och Peter Gerhardsson kan inte räkna med sin lagkapten från start.

- Jag har varit med och kört för fullt med laget ett tag och foten tål mer för varje träning. Jag har en viss smärta men tidsmässigt är jag inte 100 procent. Jag behöver lite mer tid för att vara med och konkurrera från start är känslan, men jag har är inte så långt borta från att vara 100 igen.

ANNONS

Aktuellt med plats på bänken?
- Det är inte spikat, jag ska skynda långsamt och även om det är en rolig match nu på söndag så måste man vara lite klok och inte gå tillbaka för tidigt. Vi får se hur vi lägger upp det, vi har cupmatch i veckan och sedan rullar det på.

Publicerad 2015-08-14 kl 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto