Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken letar offensiva förstärkningar i Brasilien

BK Häcken testade mängder med spelare under sitt träningsläger i USA. Ingen av dem fick något kontraktsförslag. Istället vänder nykomlingen återigen blicken mot Brasilien för att titta på potentiell förvärv inför den allsvenska starten.

- Sonny Karlsson (sportchef) är i Brasilien nu så vi håller ögonen öppna om det skulle dyka upp något, berättar BK Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Nye tränaren Peter Gerhardsson har under hela försäsongen haft få offensiva alternativ att tillgå när förvärvet Mathias Ranégie, Jacob Johansson och stjärnan Paulinho gått skadade. Ranégie är den som ligger längst fram och han fick debutera på USA-lägret. Det går framåt även för Paulinho, men han har fortfarande en bit kvar.

- Vi hoppas att Paulinho ska kunna spela match en eller två veckor innan seriestarten. Det är förhoppningen och sedan vet man aldrig om det blir några bakslag.

Den enda anfallaren som varit hel under vintern är Vinicius och därför är Häcken intresserade av att förstärka.
- Det är lite beroende hur det blir med Ranégie och Paulinho.

Var vill du förstärka?
- Med en forward eller en kantspelare. Vi har inte riktigt full besättning och behöver mer konkurrens där, svarar Gerhardsson.

- Det ska vara en spelare som ska kunna gå direkt in i laget och måste vara i matchform när han kommer.

Finns en sådan i Brasilien?
- Vi får kolla på rätt ligor som är igång och många spelar för fullt i Brasilien just nu. Sedan spelar den ekonomiska biten också in. Vi får se vad han (Sonny Karlsson) hittar.

Publicerad 2009-03-05 kl 13:10
Annons
Annons
Annons