Häcken vann derbyt mot Blåvitt

Häcken har blivit som ett spöke för IFK Göteborg. Hisingslaget vann måndagens derby med 1-0, tack vare en väl organiserad, iskall laginsats.

IFK Göteborg var allsvenskans bästa hemmalag ifjol, med elva segrar och 36 poäng på 15 matcher. Men mot Häcken gick det tungt. Hisingslaget vann med 4-1 på Rambergsvallen, och klarade sedan 2-2 på Gamla Ullevi. Det var alltså två lag med god respekt för varann som möttes i måndagens derby.

Göteborg började bäst, men Häcken reste sig snart och jämnade ut spelet. I 23:e minuten fick IFK en gyllene chans att ta ledningen, sedan Tobias Hysén vräkts omkull i straffområdet. Ragnar Sigurdsson slog dock straffen utanför vänstra stolpen

Efter paus fick Göteborg ett visst grepp om spelet. Tobias Hysén kom fri, men Häckens målvakt Christoffer Källqvist gick ut bra och räddade med en fotparad.

Häcken hämtade dock ny kraft framåt med ett par byten. Hisingslaget hade ett lugn i spelet, men också en fortsatt vilja att anfalla.
Efter 82 minuter fick Häcken utdelning. Paulinho slog en hörna (lagets sjätte i andra halvlek), inhopparen Vinicius nickade, en IFK-are rensade på mållinjen, men Jonas Henriksson fick tag på returen och slog bollen i mål.