Häcken vann stort mot Varberg - brutal tackling gav rött kort

Häcken vann stort hemma mot Varberg i lagens allsvenska genrep.
I matchen fick också Varberg två utvisningar, där Keanin Ayer fick ett direkt rött kort efter en våldsam satsning.

Under lördagen genrepade Häcken och Varberg inför allsvenskan som drar igång kommande helg. Och hemmalaget från Hisingen imponerade.

Laget vann med hela 4-1 sedan Leo Bengtsson, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff och Patrik Wålemark nätat för hemmalaget. Varbergs mål gjordes av Gustav Nordh som vackert placerade in 1-1 knappt kvarten in i andra halvlek.

Men det var inte målen och resultatet som stack ut mest från matchen.

Med tio minuter kvar kom Varbergs Keanin Ayer sent in i en duell och hoppade in med båda dobbarna före mot Häckens Jack Lahne, som direkt gick ner i backen. Tacklingen, som såg brutal ut på tv-bilder, resulterade i ett direkt rött kort för Ayer som därmed blev andra Varberg-spelare att visas ut i matchen.

Efter Ayers tackling rusade också flera Häcken-spelare fram mot Varbergs mittfältare för att markera mot tacklingen.

Häcken inleder allsvenskan på söndag då man gästar Halmstads BK medan Varberg premiärspelar borta mot Mjällby, även det på söndag.

Publicerad 2021-04-03 kl 16:10