Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häcken värvar från Trelleborg: "Ska tillbaka i bästa form"

Så här med bara några timmar kvar innan transferfönstret stänger är det febril aktivitet hos de allsvenska fotbollsklubbarna. Ett av lagen som har förstärkt inför hösten är Häcken som på tisdagen fick klart med Trelleborgs mittfältare Jonas Bjurström.

- Det passar mig bra. Det verkar vara en bra förening. Jag kände mig i enormt bra form innan korsbandsskadan och mitt mål är att komma tillbaka i samma fina form, säger Bjurström till FotbollDirekt.se.

Häcken var redan i höstas på väg att göra klart med Jonas Bjurström men en korsbandsskada gjorde att affären gick i stöpet men nu har ändå Göteborgsklubben gjort klart med den 30-årige mittfältaren.

- Han är i full träning nu och även om vi inte räknar med honom direkt, så kanske han kan vara med till hösten, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till Göteborgsposten.

Och det blir praktiskt taget samma svar när Bjurström får samma fråga av FotbollDirekt.

- Om en eller två månader ska jag kunna vara med igen. Jag skadade mig i november och har precis börjat träna för fullt med laget. Men det tar tid, inte minst sitter det i huvudet men också med tempo och tajming men det sitter också mycket i huvudet, så det gäller att jobba bort det.

Hos Trelleborg har det inte blivit något spel så här långt under säsongen just på grund av skadan men Sonny Karlsson gläds ändå åt nyförvärvet.

- En jävligt bra fotbollsspelare med bra arbetskapacitet som är väldigt bra tränad.

Bjurström rodnar lite när Sonny Karlssons omdöme kommer på tal.

- Det är positivt och det är smickrande ord. Jag vet inte om jag är så jättetränad just nu men jag har hållit igång varenda dag efter operationen men det är mest matchmässigt jag har tappat.

- Innan jag blev skadad var jag i riktigt bra form och mitt mål är att jag ska komma tillbaka till samma fina form.

Bjurström har tidigare anknytning till Göteborg och då hans familj ville flytta tillbaka dit öppnade sig den här möjligheten för mittfältaren.

- Jag måste tänka på vad som är bäst för mig själv och familjen också och det här är den bästa lösningen.

Vad säger du om att lämna Trelleborg, som ju är så skadedrabbat? - Det är förstås jättetråkigt att lämna Trelleborg. Jag har trivts jättebra med Tom (Prahl, tränare), Alf (Westerberg, ass tränare) och alla lagkamrater och det finns inga "hard feelings". De har ersatt mig med Joakim Nilsson, så vi har pratat igenom det här.

Bjurströms kontrakt är skrivet på 3,5 år och tar sin början omgående.

Publicerad 2009-07-28 kl 12:35
Annons
Annons
Annons