POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Tom Söderberg återvänder till Häcken: "Fantastiskt kul"

Foto: SCANPIX

Tom Söderberg jublar efter ett mål i Häcken-tröjan.

Tom Söderberg, 27, återvänder till BK Häcken, det bekräftar klubben på sin hemsida.
- Fantastiskt kul, alltid varit intresserad av att komma hem, säger Söderberg till Fotbollskanalen.

Under tisdagen kunde fotbollskanalen.se avslöja bomben att Diego Lugano väljer Häcken och allsvenskan. Men Häcken och Sonny Karlsson är inte färdiga utan har nu även plockat in Tom Söderberg. Mittbacken som var given i klubben under sina år innan flytten gick till Elfsborg. Väl där hade han svårt att ta en plats och blev utlånad till grekiska Apollon Smyrnis.

- Det är jättekul, jag tror att det blir mitt trettonde år totalt i Häcken om jag räknat rätt. Det var ett ganska enkelt val för mig att vända hem. Jag vet vad jag får, hur det fungerar i Häcken och får all den hjälp jag behöver. Jag opererade mig i oktober och tanken nu är att jag ska slussas in och är inte värvad för att hoppa in direkt utan kan ta det i min takt. Den tryggheten är något jag behöver.

Vad är det för operation du gjort?
- En centimeter av brosket i knät har tagits bort, man brukar säga att man kan vara påverkad av operationen i upp till ett år men att det brukar ta ett halvår innan man kan gå för fullt och vara smärtfri.

Hur ser du tillbaka på åren borta från Häcken?
- Det var inte bara skador. I Elfsborg så hade vi ett roligt år med Champions League-kval och att spela stora matcher var något som lockade. Sen funkade jag inte särskilt bra på underlaget i Borås. Jag är inte riktigt nöjd med en enda match jag gjorde på Borås Arena. Jag fick inte till det helt enkelt, på bortaplan fungerade det bättre. Jag var inte nöjd med min prestation och sa det till Jörgen (Lennartsson) som var tränare då. Samtidigt kom Sebastian Holmén fram och visade att han är en stor talang och att han skulle spela. Då var jag inte bra nog för att platsa i Elfsborg.

- Sen blev det utlåning till Grekland och det var fantastiskt. Det gick väldigt bra och kul att prova på något helt nytt. Sen värmen och att spela på riktigt gräs gjorde mig gott. Det var egentligen första gången sedan 2009 som jag inte hade ont någonstans. Det var väldigt skönt att spela fotboll igen på riktigt, precis som i Sogndal i Norge.

Du känner ingen press att du måste tillbaka i spel?
- Nej, jag tycker Häcken har bra manskap på mittbacksplatserna. Jag känner ingen stress och det är väldigt skönt att få ta den tiden det tar.

Publicerad 2015-03-25 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå