POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Häckens är hoppfulla inför match mot Helsingborg: "Inte extra tufft"

INFÖR HELSINGBORG-HÄCKEN:

Allt fler talar med stor respekt om Häcken. Hisingen-laget känner sig inte underlägsen någon: "Vi har matchat topplagen, vi känner inte att Helsingborg blir extra tufft".

HELSINGBORG

Preliminär startelva: Pär Hansson - Marcus Holgersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Christoffer Andersson - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Johan Eiswohld, Rasmus Jönsson - Erik Sundin, Alexander Gerndt

Skador/avstängningar:
May Mahlangu (a), Erik Edman, Joseph Baffo, Hannu Patronen (s).

Han är formstarkast: Rasmus Jönsson. Medan Erik Sundin och (framför allt) Alexander Gerndt haft svårt att få det att lossna så ser Rasmus Jönsson mer och mer ut att spela till sig det där Schalke 04-kontraktet till sommaren. Med smartness hittar Jönsson allt som oftast fram till lägen från sin mittfältsposition.

Helsingborg-citat:

– Häcken är ett lag som överraskade stort förra året, säger Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

- I fjol var de kanske besvikna men i år har de börjat bra igen. De har många spelare som kan vara matchavgörande och som en bra dag är oerhört duktiga spelare. De är möjligen lite ojämna i sina prestationer.

Kommer Häcken uppträda annorlunda mot er?

– Det är mycket tveksamt. Vi har sett att de spelat på samma sätt. Att kvaliteten varit lite blandad kanske mer har med underlaget på Rambergsvallen att göra.

– Jag var nog lite betänksam inför Syrianska. Det var en kinkig match mot en nykomling som kom från en 1-5-förlust. Jag var mer orolig för den. Häcken är ett etablerat allsvenskt lag. Det gör att jag inte är orolig för att vi inte är ödmjuka för inför uppgiften.

– Jag tycker inte att vi har grisat i vårt spel, men det har varit prestationer som vi vet att vi kan göra bättre. När serien startar så är det egentligen viktigt att få med sig poängen. Jag tror att alla lag känner så. Har du skrapat ihop många poäng i början så kommer inte de där måstematcherna som gör att prestationen blir sämre. Vi har alla förutsättningar att bli bättre.

HÄCKEN

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist - Tibor Joza, Tom Söderberg, Mattias Östberg, David Frölund - Dominic Chatto, Josef Karlsson - Jonas Bjurström, John Chibuike, Jonas Henriksson - Mathias Ranégie

Skador/avstängningar: Björn Anklev, Kari Arkivou (s).

Han är formstarkast: Tom Söderberg. Bäst i Häcken direkt i comebacken senast. Kan den långe mittbacken komma tillbaka i den form som gav honom en plats i Hamréns januaritrupp förra året är det guld värt för Häcken.

Häcken-citat:

- Serieledarna borta på en väldigt fin gräsmatta. Det finns mycket som inspirerar oss i den här matchen, säger Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Helsingborg är så klart ett svårslaget lag med en tät defensiv. Men jag vet inte om det här är det största testet för oss. Vi har ju haft en väldigt tuff öppning mot lag som Elfsborg, Göteborg och Örebro och vi har matchat alla dem på ett bra sätt. Vi känner inte att det här blir extra tufft, det är mer så att alla matcher är tuffa i allsvenskan.

- Vi satte vårt försvarsspel senast mot Gefle, de hade tre avslut på hela matchen. Samtidigt behöver vi bli lite vassare framåt. I de tidigare matcherna har vi varit väldigt effektiva, satt de chanser som kommit upp. Nu skapade vi inte så mycket mot ett tätt försvar och då blir det viktigare att sätta chanserna. Men ibland så stämmer det inte. Förhoppningsvis får vi tillbaka flytet där.

Publicerad 2011-05-01 kl 11:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå