Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häckens besked: Irandust borta flera månader

Allsvenskan

Häcken-mittfältaren Daleho Irandust var på väg till franska Toulouse - men flytten sprack i sista stund. 
Nu bekräftar Häcken att Irandust opererat ljumsken och blir borta i tre månader.
- Nu hoppas vi att "Dalla" ska bli fri från smärtan för gott, säger Häckens sjukgymnast Johan Sandberg till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Daleho Irandust, 22, var på väg att lämna Häcken för Toulouse under januarifönstret. Klubbarna och Irandust var överens med varandra och han reste till Frankrike för att slutföra övergången.

Vid läkarundersökningen slog Toulouse fast att Irandust behövde operera ljumsken - vilket han nu har gjort. Nu blir Häcken-mittfältaren borta i tre månader, meddelar klubben på sin hemsida. 

Toulouse ville ändå fullfölja övergången, men Irandust själv valde att dra sig ur, stanna kvar i Häcken och rehabilitera sig tillbaka. 22-åringen har besvärats av smärta i ljumsken från och till under två års tid, men ändå spelat större delen av de två senaste säsongerna. Han missade dock de sex sista omgångarna under hösten 2020. 

ANNONS

- Vi är trygga i den bedömning vi har gjort när vi följt honom i två års tid i rehabiliteringen men nu kom vi till ett läge där han åkte ner till Frankrike och fick bedömningen att operation krävs, säger Häckens sjukgymnast Johan Sandberg till klubbens hemsida. 

Sandberg fortsätter: 

- När han fick den bedömningen kände han att det var rätt att operera nu för att förhoppningsvis bli helt återställd. Vi stöttar honom i det och har bra kontakt med det medicinska teamet som gjort operationen, det är en väldigt duktig läkare, så nu hoppas vi att det här fungerar och att ”Dalla” ska bli fri från smärtan för gott.

Irandust gjorde sex mål och fyra assist på 23 seriematcher förra säsongen.

Publicerad 2021-02-17 kl 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto