Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Häckens brassechock - duo snart klar

Häcken har bestämt sig för att värva brasilianskt. Om tiotalet dagar ska två nyförvärv vara klara.
- Målsättningen är att jag ska ha med mig två brasilianska spelare, avslöjar Häckens sportchef Sonny Karlsson.

- Exakt vilka spelartyper som blir aktuella är inte klart. Vi får se vilka jag fastnar för. Det spelar inte så stor roll eftersom dessa spelare bara är en bonus för oss, egentligen har vi ju redan vad vi behöver, fortsätter Karlsson för FotbollDirekt.se.

Häcken står nu utan både tränare och sportchef under det pågående träningslägret i Miami.
Först tvingades Peter Gerhardsson resan hem till Sverige av personliga skäl och nu har Sonny Karlsson flygit direkt från USA till brasilianska Belo Horizonte för att göra klart med två brasilianska nyförvärv.
Ett redan starkt Häcken som tillsammans med Malmö, Elfsborg och Helsingborg imponerat kanske mest under vintern - kan snart alltså bli ännu bättre.

- Jag vill ha med mig två spelare hem. Eftersom vi inte har någon brasse i dag så känner vi att vi måste ha två - någon som kommer ensam får det så mycket svårare. Två underlättar oerhört, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Men några långtidskontrakt handlar det inte om - inte i ett första skede. Etapp ett blir därför ett tre månader långt låneavtal.
- Det är så vi har tänkt oss. Vi vill se spelarna på plats, vi vill vara säkra på att det är rätt. De två spelare jag bestämmer mig för är tänkta som en framtidsinvestering för oss - även om båda ska kunna vara med och konkurrera redan i år.

Kan någon ur Cruzeiros a-lag bli aktuell?
- Nej, det tror jag inte. Det är som om vi skulle plocka en spelare i från Arsenal här i Europa. Deras a-lag spelar i Champions League så det kan vi inte hoppas på, säger Sonny Karlsson.

- Jag kommer att titta på namn i 20-årsåldern i från deras reservlag. Vi får se vad det slutar med. Jag har flera matcher bara i dag att titta på. Det blir många matcher under åtta dagar här nere innan jag är färdig.

Publicerad 2011-03-12 kl 15:21
Annons
Annons
Annons