Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häckens irritation på domaren: "Fick inte byta"

Allsvenskan

Först fick Jonas Bjurström sin andra varning och sedan vägrade fjärdedomaren Häcken ett byte – varpå IFK Göteborg kvitterade.

– Jag vet inte hur reglerna är, men vi fick inte byta, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Häcken tappade två viktiga poäng i toppstriden när stadsgrannen IFK Göteborg knep ytterligare poäng av en guldkandidat. Efter matchen var två byten som inte skedde i tid i fokus.

I den 64:e matchminuten drog Jonas Bjurström på sig sin andra varning och visades ut. Peter Gerhardsson och hans ledarkollegor på Häcken-bänken reagerade starkt mot domaren vid utvisningen, men han säger att det handlade mer om bytessituationen än om att själva varningarna skulle vara feldömda.
– Det är väl mer frustration. Vi skulle göra ett dubbelbyte där med bland annat Bjurström, och när utvisningen inträffade kändes det för jäkligt att vi inte hann göra det, förklarar Gerhardsson.

ANNONS

Sedan, i samma stund som IFK Göteborg kvitterade Häckens 1-0-ledning, stod Björn Anklev redo vid sidlinjen för att hoppa in och Häcken-ledningen hade minuten tidigare aviserat för byte.
– Vi fick inte byta. Vi ville ta in Björn för att hjälpa till på kanterna där vi var lite sårbara, men då hände det någonting med fjärdedomaren, sade Häcken-tränaren Peter Gerhardsson på presskonferensen efter matchen.

Gerhardsson förklarar närmare vad det var som hände vid bytessituationen och riktar kritiken mot fjärdedomaren Alexander Pavlovic.
– Vi sade till om byte och (huvuddomaren) Martin Hansson gav godkännande om att vi fick byta, men fjärdedomaren sa att vi skulle vänta, säger Häcken-tränaren.
– Jag vet inte hur reglerna är, men vi ville byta. Men bytet kom inte

Publicerad 2012-10-02 kl 09:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto